Я стията в Черна гора имат средиземноморски характер. Бузара е типично ястие за крайбрежните райони. То е с морски дарове и се сервира с хляб.
Следващата рецепта е за четири порции.
Необходими продукти:
Зехтин
Лук - 2 глави
Миди - 1200 гр.
Чери домати - 200 гр.
Кралски скариди - 8 броя
Норвежки омар - 8 броя
Бяло вино
Зелен лук - 2 броя
Чесново олио
Доматено пюре - 2 супени лъжици
Вижте във видеото горе как да си приготвите базура.
За още интересни рецепти последвайте канала Try This във Vbox7.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!