О питвали ли сте корейската кухня? В случай, че искате да си приготвите този път нещо по-различно и по-екзотично, ви предлагаме една корейска класика.
Бибимбап се превежда като "мешан ориз". Това е основният елемент на ястието, което може да бъде вегетарианско или да бъде консумирано с говеждо месо.
Следващата рецепта е за четирима души.
Необходими продукти:
Азиатска круша (Наши) - ¼ парче
Сусамово олио - ½ супена лъжица
Оризово вино - 1 супена лъжица
Оризов сироп - 1 супена лъжица
Черен пипер
Екстракт от сливи - 1 супена лъжица
Захар - 1 супена лъжица
Соев сос - 5 супени лъжици
Чесън - 6 скилидки
Лук - 1 глава
Джинджифил - 2 парчета
Говеждо месо - 300 гр.
Зелен лук - 1 брой
Репичка - 1/3 брой
Морков - 1 брой
Зеле - 1/8 брой
Гъби Шийтаке - 8-10 броя
Тиквичка - 1 брой
Мариновано говеждо месо
Ориз за суши - 450 гр.
Паста от чили
Пържено яйце
Запечени сусамови семена
Как да си приготвите Бибимбап, вижте във видеото горе.
Вкусна идея за обяд: Кюфтета по тайландски
Пастет от сланина - деликатес, който трябва да опитате
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на DW - Try this.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!