П ростите съставки понякога създават най-добрите вкусови комбинации, а пълнените хлебчета са стар и доказан деликатес, който можем да хапваме отново и отново. Рецептата по-долу е специална, защото за тези хлебчета не е нужно да включвате фурната и стават за нула време.
Не е нужно тестото да почива и втасва, а плънката можете да изберете сами. Във варианта, който споделяме, хлебчетата са с пълнеж
Продукти:
За тесто:
600 г брашно
350 мл гъсто кисело мляко
половин пакетче бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар
1 пакетче суха мая
60 мл топла вода
Плънка:
шунка
сирене
Допълнително:
малко масло
Начин на приготвяне:
- Сложете маята и захарта в топла вода и оставете настрана за 10 минути, за да се активира маята.
- В дълбока купа смесете брашното, бакпулвера и солта, след което добавете киселото мляко и активирайте маята. Замесете гладко тесто.
- Разделете тестото на осем равни части. Оформете топки, всяка разточете и напълнете с шунка и кашкавал, след което запечатайте от всички страни. Разточете отново малко пълненото хлебче.
- Печете кифличките поотделно в загрят тиган с малко олио за около три минути от всяка страна.
- Сервирайте с кисело мляко.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!