Щ астието е съизмеримо с удоволствията, които съумяваме да си доставим, защото какво е успехът, ако не да живеем с повече наслада и моменти на радост?
Модерният българин знае как да превърне двора си в оазис сред забързаното ежедневие. Прясно окосена морава с аромат на свежест, люлка за четене или подремване на открито, голяма маса с удобни столове и музика, която гали ухото. А понякога е достатъчна песента на птиците, смесена с малко вятър, нежно слънце и гласовете на любимите хора. И все пак нещо липсва, за да бъде българската мечта напълно изпълнена - чаша вино или бира и крехка пържолка, метната на скарата. А защо не и свещеният граал на американското барбекю – ребрата. Нужни са ви само няколко килограма ребра и, разбира се – микс от подправки, които им „отиват“, а именно – черен и червен пипер, чесън, бахар, кимион и мащерка ( може да добавите и вашата любима подправка, направете я по свой вкус). Какво още ви е нужно?
За да превърнете тази изкушаваща небцето цел в реалност, не е нужно да пътувате до Америка, а да се снабдите с добро и практично барбекю, което работи на въглища или на газ. Разнообразието от модели за всеки вкус, разбира се, е в МЕТРО. Можете да избирате между известни марки за любители Tarrington Housе или за истински професионалисти МЕТРО Professional. Скари, четки за почистване, прибори или BBQ аксесоари, в МЕТРО ще откриете най-важното!
Още през месец април МЕТРО стартира пролетната си кампания „Добрите барбекю истории от цял свят започват в МЕТРО“, в която участват някои от най-изтъкнатите в областта на барбекюто готвачи. Те споделят рецепти и интересни истории от личния си опит с любимите модели барбекю.
Днес ще ви представим шеф Васил Златарев от Barbeque Brothers и неговата рецепта, която е истинска наслада за всички сетива, или както се казва, това е храна за душата и не само.
Оказва се, че да сътворите кулинарни шедьоври в двора не е никак трудна задача, когато разполагате с подходящото барбекю оборудване и сте в творческо настроение – доказателство за това е и кулинарния пътят на шеф Златарев, който започва преди 7-8 години с едно барбекю на поляна пред дома му. След което малко по малко навлиза в професията. За особеностите на американското барбекю споделя, че е важно да има по-много – и хора, и хапване, а за самото готвене – това, че се готви дълго, по подобие на готвенето на трап, познато ни от българската традиционна кухня.
За повече креативност и артистичност в кампанията се включи и невероятната Милица Гладнишка. Тя асистира в приготвянето на храната (понякога пеейки) и нетърпеливо дегустира всяко ястие. На преценката ѝ може да се вярва, а темпераментът ѝ чудесно допълва огнения чар на готвенето с барбекю.
А сега, нека пристъпим към най-вкусната част – рецептата на шеф Златарев – с величаещото име: Crown Roast – ако сте любители на барбекюто и обичате големите компании, това е шедьовър, който трябва да опитате задължително поне веднъж в живота си, а именно – свински джъмбо котлет, оформен под формата на корона, пълнен с богата плънка от зеленчуци, сайдер и бадеми, и натривката от интересни подправки. Ястието не само ще ви накара да се почувствате като част от сцена на американски семеен празник, но и ще пожелаете тази сцена никога да не свършва.
Нямаме съмнение, че е напълно изпълнимо да пренесем духа на американското барбекю по лесен и удобен начин с първа „спирка“ МЕТРО и втора, но не и последна – вдъхновението от шеф Златарев, както и всички кулинарни трикове, които ни разкрива.
Така че – пригответе барбекюто, закупете нужните продукти и подправки, съберете приятели и се отдайте на това блаженство- американската мечта, която има място и на българска земя.