Т ази седмица кулинарната поредица „Хапка“ ни среща с Мис Плеймейт 2017, която захвърля короната и запрята ръкави, за да приготви баница с праз.
"Мисля, че моята баница се получи чудесно и ароматът е същият като този от моето детство", споделя Нора Недкова.
Вижте как да я приготвите и вие:
1 пакет кори за баница
2 бр. праз лук
200 г кисело мляко
5 яйца
150 г сирене
100 г масло
чубрица
шарена сол
Празът се нарязва на шайби и се задушава в сгорещеното масло. Когато омекне, се овкусява с подправките.
Докато празът се охлажда, в друг съд се разбиват яйцата и натрошеното сирене. Добавя се киселото мляко и масло.
За вита баница използвайте по 2 листа. Разпределете плънката равномерно.
Печете на 200 градуса до готовност.
Припомнете си най-вкусните предложения от кулинарния канал „Хапка”:
Бързо пикантно руло, което разпалва апетита
За всички любители на шоколада
Каква салата да приготвим в началото на пролетта
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!