Щ астието е съизмеримо с удоволствията, които съумяваме да си доставим, защото какво е успехът, ако не да живеем с повече наслада и моменти на радост? На всеки зает градски човек му се ще да избяга на вилата или да поседне в двора на китна селска къщичка, където да се скрие от шума, графиците и задръстванията, да усети спокойствието на природата, да си чуе приказката, както се казва, с приятелите и семейството си, и да похапне прясна, домашно приготвена храна. Ето това са истински житейски постижения, ето така се сбъдва американска мечта на нашите ширини. Или почти.
Модерният българин знае как да превърне двора си в оазис сред забързаното ежедневие. Прясно окосена морава с аромат на свежест, люлка за четене или подремване на открито, голяма маса с удобни столове и музика, която гали ухото. А понякога е достатъчна песента на птиците, смесена с малко вятър, нежно слънце и гласовете на любимите хора. И все пак нещо липсва, за да бъде българската американска мечта напълно изпълнена - чаша вино или бира и крехка пържолка, метната на скарата. А защо не телешки стек, наденички, зеленчуци или риба?
За да превърнете тази изкушаваща небцето цел в реалност, не е нужно да пътувате до Америка, а да се снабдите с добро и практично барбекю, което работи на въглища или на газ. Разнообразието от модели за всеки вкус, разбира се, е в МЕТРО. Можете да избирате между известни марки за любители Tarrington Housе или за истински професионалисти МЕТРО Professional. Скари, четки за почистване, прибори или BBQ аксесоари, в МЕТРО ще откриете най-важното!
Веригата хипермаркети стартира пролетната си кампания „Добрите барбекю истории от цял свят започват в МЕТРО“, в която участват някои от най-изтъкнатите в областта на барбекюто готвачи. Те споделят рецепти и интересни истории от личния си опит с любимите модели барбекю.
В специално заснети видео материали шеф Юри Велев от МЕТРО Академия, шеф Васил Златарев от Barbeque Brothers, шеф Йован Яневски от The Holy Smokes и шеф Джун Йошида от funcooks вдъхновяват любителите на барбекюто със забележителни рецепти, от целия свят, приготвени на барбекю. Оказва се, че да сътворите кулинарни шедьоври в двора не е никак трудна задача, когато разполагате с подходящото барбекю оборудване и сте в творческо настроение.
За повече креативност и артистичност в кампанията се включи и невероятната Милица Гладнишка. Тя асистира в приготвянето на храната (понякога пеейки) и нетърпеливо дегустира всяко ястие. На преценката ѝ може да се вярва, а темпераментът ѝ чудесно допълва огнения чар на готвенето с барбекю.
Нямаме съмнение, че американската мечта е напълно изпълнима в българките дворове, когато са оборудвани от богатия барбекю каталог на МЕТРО. Самата мисъл за домашно приготвена храна на открито е вдъхновяваща, а за да огладнее музата ви още повече споделяме с вас рецептата за меню със средиземноморски бургери на шеф Юри Велев, изпълнена с барбекю Memphis: Всичко се приготвя наведнъж и се слага на барбекюто. Салата - италиански микс с грейпфрут, скариди и цитрусов дресинг. Основно - филе от лаврак с печен картоф и зеленчуци. Десерт - ананас на BBQ с медена заливка с коняк. Добър апетит!