Т ази седмица в кулинарното предаване "Черешката на тортата" уменията си в кухнята ще покаже моделът Александра Богданска.
Тя ще посрещне в дома си изпълнителите Орлин Горанов и Мариана Попова, младата дизайнерка Миглена Каканашева и актьорът Веселин Плачков.
Преди да запретне ръкави и да приготви вкусна вечеря, моделът отговаря на няколко въпроса, свързани с кулинарията.
Вижте коя е любимата ѝ подправка и какво е обичала да похапва като дете в интервюто ни с нея:
- Аромата на коя гозба винаги свързвате с детството?
- Макарони на фурна! От малка обожавам това ястие и винаги съм го яла по един и същ нестандартен начин – със сирене и поръсени със захар отгоре.
- Коя е любимата Ви подправка – тази, която Ви вдъхновява най-много?
- Любимата ми подправка е розмарин. Отглеждам си розмарин в саксия и му намирам най-различни приложения – в готвенето го използвам най-често за овкусяване на телешко и картофи, понякога слагам стръкче розмарин в бутилката ми с вода и така освобождава свежия си аромат през целия ден.
Също така краси дома и създава уют, когато отглеждаш подправките си в саксия.
- Каква храна никога няма да Ви омръзне да готвите?
- Голям чревоугодник съм и обичам всякаква храна, но аз лично изпробвам само рецепти, които са ми интересни, видяла съм ги по някой кулинарен канал или съм прочела в готварска книга.
- Кое е най-екзотичното ястие, което сте опитвали и къде?
- Последният ми експеримент в кухнята беше изключително екзотичен, дори и за моите смели представи. Сготвих свинско с ананас и анасон…. за закуска! (Просто нямах търпение да чакам да стане вечер, за да го пробвам ха-ха)
- А коя е най-омразната Ви храна?
- Не съм злояда, всичко обичам.
- Нека дадем на нашите читатели най-мързеливата и бърза рецепта, която винаги става:
- Моя любима и много бърза рецепта е гювече.
В глинен съд редувате един ред домати, един ред сирене, след това може да сложите някакъв салам (каквото имате в хладилника), кашкавал и отново повтаряте същата последователност. Накрая завършвате с яйце и го слагате в микровълновата печка за 5-7 минути. Поръсвате с шарена сол за финал.
Няма как да сбъркате нещо с тази рецепта, а резултатът винаги е много вкусен.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!