Ш ей Мичъл наскоро пусна нова провокативна снимка в Instagram и единственото нещо, което покрива нейното тяло, е праскова – не емоджи, а истински плод.
36-годишната актриса винаги е държала на здравето и фитнеса и последната ѝ снимка демонстрира упоритата работа, която е положила, за да остане във форма. Въпреки това режимът на звездата от "Малки сладки лъжкини" всъщност е изненадващо лесен и изпълним.
Философията на Мичъл не включва строга и ограничаваща диета, а по-скоро умерени количества от всичко. „Наистина не съм от хората, които вярват в диетите“, каза тя пред Women's Health.
Ето 6 храни, които актрисата яде, за да стопи корема и мнението на експертите по хранене.
- Яде кесадила с яйца всяка сутрин за закуска
Мексиканска тортила кесадила с бъркани яйца, зеленчуци, шунка и сирене е традиционно ястие от менюто на ресторанти в Мексико и Латинска Америка. Всяка сутрин майката на две деца започва деня си с 30-минутна тренировка и след това яде яйчена кесадия със спанак и гъби. „Правя една и съща закуска всеки ден“, каза тя пред Women's Health. „Аз съм най-големият фен на тази яйчена кесадия, която видях в TikTok. Никога не ми омръзва.“
Какво казва експертът: „Яйчената кесадия със спанак и гъби е балансирано хранене, предлагащо протеини от яйцето, фибри и витамини от зеленчуците и въглехидрати от тортилата“, казва треньорът по хранене Пол Бейли.
„Въпреки това, като всяка храна, разнообразието е от съществено значение. Яденето на това всеки ден може да ви лиши от други основни хранителни вещества, налични в различните храни. Също така, помислете за вида и количеството олио или масло, използвани при готвене, тъй като може да добави ненужни калории и мазнини."
- Тя обича пица от карфиол или броколи
За обяд Мичъл прави пица с блат от карфиол или броколи, които купува замразени. „Слагам малко спанак и рукола върху блата, а след това и малко сирене“, каза тя.
Какво казва експертът: „Пицата с блат от карфиол или броколи е алтернатива с по-ниско съдържание на въглехидрати на традиционната пица“, заявява Бейли. „Добавянето на спанак и рукола добавя фибри, витамини и минерали. Хранителната стойност обаче може да бъде повлияна от вида и количеството сирене, добавените преработени меса и съдържанието на мазнини и калории в дресинга. Като цяло, в умерени количества и с правилните гарнитури, това може да бъде здравословен вариант за обяд. Въпреки това, както винаги, балансът и разнообразието са от съществено значение."
- Тя хапва зеленчуци и хумус
Между храненията Мичъл си похапва зеленчуци и хумус. „Обичам хумус с всичко; искам да кажа, че всичко с хумус е по-вкусно, разбирате ли?“ тя каза.
Какво казва експертът: „Зеленчуците с хумус са добра хранителна закуска“, заявява Бейли. „Зеленчуците осигуряват основни витамини, минерали и фибри, докато хумусът, направен от нахут, предлага протеини и здравословни мазнини. Тази комбинация може да засища и да предлага продължителна енергия. Уверете се, че хумусът няма ненужни добавки или прекомерен натрий.“
- Тя обича риба и салати за вечеря
За вечеря Мичъл похапва ястия като паста или сладки картофи, но харесва и лаврак. „Това е нещо, което се приготвя толкова лесно, а след това го придружавам със салата“, сподели тя.
Какво казва експертът: Според Федер, „Рибата и салатата са много здравословна, високопротеинова и нискокалорична храна. Рибата се счита за лека храна, която може да ви осигури значителна част от необходимия протеин, като същевременно приемате малко калории. Освен това салатите ви осигуряват значителни количества фибри, витамини и минерали, които могат да ви помогнат да сте сити."
- Тя яде храни от фермерския пазар и е наясно откъде идват храните
Мичъл иска да възпита здравословни навици на дъщеря си Атлас Ноа и един от начините, по които го прави, е като ѝ създаде навика да внимава какво яде. „Искам тя да е наясно какво яде и откъде го взема. Водихме я на фермерския пазар и ми харесва да знае, че тази храна идва от определено място“, каза тя.
Какво казва експертът: „Много е важно да сме наясно какво ядем и откъде идва“, обяснява Федер. „Храната, която ядем, може да има както краткосрочни, така и дългосрочни ефекти върху нашето здраве. Искаме да сме сигурни, че храната ни идва от място, което е чисто и практикува безопасна обработка на храната. Това може да помогне за предотвратяване на хранително отравяне и други подобни проблеми . Освен това, знаейки какво влагаме в тялото си, може да ни помогне да направим по-здравословен избор на храна и да подобрим цялостното си здраве.“
- Тя яде чипс, за да не се лишава
Мичъл води здравословен начин на живот и прави добър избор на храна, но това не означава, че никога не се изкушава. Тя обича стевия, шоколад, бадеми и чипс. "Чипсът е любимото ми нещо“, каза тя.
Какво казва експертът: „Да си позволите да се изкушите е много важно, когато става въпрос за нашето здраве и живота като цяло“, подчертава Федер. „Една от най-големите причини, поради които хората се провалят в диетите си, е фактът, че те са твърде рестриктивни и не си позволяват да се отдадат на любимите си храни."
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!