Д иетолог разкри пет начина, благодарение на които можем да избегнем консумацията на сол в ястията.
(Във видеото може да научите повече за: Храни, които дават енергия на тялото)
Екатерина Ященко отбеляза, че морските водорасли съдържат много калий, който също може да придаде солен вкус на храната. В допълнение, този продукт съдържа много йод.
Има и други варианти: зелето се нарязва на ситно и се добавя като подправка.
Следващият начин да подмамите вкусовите си рецептори е лимоновият сок. Ако подправите салата с него, може да не усетите липсата на сол.
Билки - копър, магданоз, зелен лук - също ще помогнат за подобряване на вкуса на ястия без сол. Всички тези билки съдържат голямо количество витамини.
В списъка с продукти, които специалистите препоръчват, е и целината. Може да се нарязва на ситно и да се добавя към готови ястия.
Терапевтът Анна Горбунова отбеляза, че целината, подобно на морските водорасли, има леко солен вкус.
Също така си струва да добавите червен пипер, къри и кимион към вашите ястия. Такива подправки са не само вкусни добавки към храната, но и се считат за естествени антидепресанти, които подобряват настроението, съобщава телевизионният канал в Санкт Петербург .
Преди това главният готвач Григорий Мосин разсея мита, че не трябва да солите месо преди пържене. Според него солта няма да направи месото сухо.
Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!