П ървата среща, след скандал или в обикновена делнична вечер – въпросът "Какво ще вечеряме" неизменно ще се появи. Има точно ястия за всяка от ситуациите и „Хъфингтън поуст“ дава отговор какво е то.
Първата нощ
Когато тъкмо сте започнали да се виждате с някого, първата вечеря, която приготвяте, е от особена важност, защото, ако всичко мине по план, ще си спомняте за нея през идните години с умиление.
Разбира се, искате да направите добро впечатление с някое интересно ястие, но също така то трябва да е достъпно и познати. Идеалното предложение е традиционна италианска рецепта. Гъст доматен сос, класически дълги спагети и капка алкохол – комбинация, гарантираща успех:
5 рецепти от италианската кухня, които не знаете
500 гр. спагети
200 мл. смлени домати
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
200 мл. сметана
3 с.л. настърган пармезан
50 гр. водка
60 гр. масло
3 с.л. настърган пармезан
пресен босилек
черен пипер
сол
Чесънът се запържва в зехтин до златисто. Прибавят се доматите и подправки. Сосът трябва да къкри 10-15 минути.
Спагетите се сваряват в подсолена вода. В друг съд се разтопява маслото, сварените спагети се запържват в него с черен пипер. При непрекъснато бъркате се добавят доматения сос и сметаната.
За финал се долива алкохола и се поръсва с пармезан.
Ежедневната храна, когато все още носите розови очила
Може би другият човек винаги закъснява, или носи два дни едни и същи чорапи. Не ви е грижа - вие сте пленени от тази интензивна и вълнуваща фаза на връзката, в която пренебрегвате всякакви недостатъци.
Така че направете вечеря, която е неприлично добра, с много чесън и сосове, с които знаете, че вероятно ще се изцапате - сега е моментът. Красотата на тази фаза е, че тя е нематериална. Храната е просто нещо, което трябва да се яде, докато се гушкате и гледате филм заедно у дома.Пригответе набързо печени пилешки крилца със сос от синьо сирене и се върнете обратно под завивките.
5 бързи семейни вечери, за извънредни ситуации
3 рецепти за закуска, идеални и за вечеря
2 кг пилешки крилца
150 г краве масло
150 мл лют сос „Шрирача“
3–4 стръка стеблена целина
сол на вкусза соса:
100 г майонеза
100 г кисело мляко
50 г синьо сирене
6 скилидки чесън
сокът от 1/4 лимон
1/4 ч. л. риган
1 щипка чесън на прах
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Крилцата се разделят надве и се посоляват. Маслото се разтопява, смесва се с лютия сос и се разбива добре, до хомогенизиране. Крилцата се заливат с половината от тази смес и се оставят да престоят 1 нощ. След това се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат 10–15 минути, на грил програма, в загрята на 240 градуса фурна. Обръщат се и се пекат още 5–10.
Изваждат се от фурната, заливат се с останалия сос и се разбъркват. Целината се обелва и се нарязва на гредички. Киселото мляко, майонезата, пресованият чесън и лимоновият сок се разбъркват добре.
Добавят се натрошеното синьо сирене, риганът, чесънът, сол и черен пипер на вкус и отново се разбърква. Крилцата се поднасят със соса и с парченца целина.
След първия скандал
Той трябва да се случи все някога и всъщност конфликтите може да укрепят връзките ви. След като "поработите" по разликите си и е време да хапнете - какво би могло да бъде по-добре от филия с нещо? Просто сладкарска сметана, чипс с авокадо, сирене със сладко ... насладете се на една странна трапеза от нестандартните комбинации, които обичате в несъвършената си хармония.
СТРАННИ ХРАНИТЕЛНИ КОМБИНАЦИИ, КОИТО НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ, ЧЕ СА ВКУСНИ (СНИМКИ)
Вечерята за сериозна връзка
С напредването на връзката ви и научаването на все повече за другия, е време да направите ястие, което показва кой сте. Независимо дали става дума за семейно ястие или за връзка с родния ви град или място, където сте прекарали значителна част от живота си, храната с история може да бъде страхотен начин да се сближите още повече.
Една идея: печено пиле, което има странна способност да връща към детството. Ако това води до разговор за най-ценните ви спомени, чудесно ... но дори и да не е така, не можете да спорите с вкуса на това печено пиле.
3 от най-добрите рецепти за пиле с ориз
1 пиле
400 мл пилешки бульон
400 г червени домати
200 г пилешки дробчета
100 г бекон (на ленти)
100 г краве масло
5–6 скилидки чесън
3 люти чушки
2 връзки пресен лук
1 връзка джоджен
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чушките се изпичат, обелват се и се накълцват. Дробчетата се почистват и се нарязват на ситно. Доматите се нарязват на дребни кубчета, а лукът, чесънът и джодженът се наситняват.
Беконът се реже на малки кубчета и се запържва в 60 г масло. Прибавят се дробчетата. Когато и те се позапържат, се слагат доматите, лукът и чесънът.
Задушава се под капак около 5 минути и се прибавят чушките и джодженът. Налива се бульонът и сосът се готви на тих огън, докато остане на мазнина.
Пилето се разрязва през гръбнака и се разтваря като пеперуда.
Намазва се от двете страни с останалото масло, овкусява се със сол, черен и червен пипер и се пече на скара върху умерена жар, под капак, като се притиска с нещо тежко, за да се изпече равномерно. Поднася се със соса.
Храната, която само двойка може да приготви
Вече сте във фазата на пълно доверие, а може би обмисляте и да си вземете куче или дори да имате деца. Или пък да си купите къща. За този етап и отвъд – гответе заедно, може да бъде идеалният начин да разпуснете след дългия ден или забавно предизвикателство за неделя следобед. Нарежете зеленчуците, докато другият бърка соса. И после с чаша вино изчакайте да се приготви лазанята с патладжани и червени чушки.
500 г пресни кори за лазаня
2 патладжана
8 печени червени чушки
1/2 връзка магданоз
200 г кашкавал
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
400 г домати на кубчета от консерва
2 скилидки чесън
1 ч. л. сух босилек
2 с. л. зехтин
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
за млечния сос:
250 мл прясно мляко
200 г кашкавал
200 г пушено топено сирене
черен пипер на вкус
Патладжаните се режат натънко по дължина, намазват се със зехтина, подправят се със сол и черен пипер, и се пекат на грил тиган, от двете страни, до готовност.
Доматеният сос се приготвя като наситненият чесън се запържва в зехтина, добавят се доматите, босилекът и около 200 мл вода, и се оставя на котлона за около 15 минути. Подправя със сол, черен пипер и захарта, и се пасира.
Кашкавалът и пушеното сирене за млечния сос се настъргват на едро ренде, заливат се с около 100 мл вода и се загряват на слаб огън, докато се разтворят. Налива се млякото, подправя се с черен пипер и се вари, до сгъстяване.
На дъното на тавата се сипва малко доматен сос, отгоре се подреждат кори, слага се млечен сос, патладжани, печени чушки, наситнен магданоз и малко доматен сос. Следват кори, млечен сос, патладжани, печени чушки, магданоз, доматен сос, кори и така, докато свършат продуктите. Завършва се с кори, млечен сос и настъргания кашкавал.
Лазанята се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!