П ромените във времето, пролетната умора и недостигът на витамини могат да повлияят на вашето здраве, така че е важно да добавите към диетата си храни, които ще ви осигурят необходимите витамини и минерали.
Зелените (спанак, копър, магданоз)

След зимата тялото се нуждае особено от прясна зеленина, богата на витамини C, A, K, както и на желязо и фолиева киселина. Те спомагат за укрепване на имунитета, подобряват работата на сърдечно-съдовата система и нормализират нивото на хемоглобина.
Репички
Един от първите пролетни зеленчуци, съдържа голямо количество витамини, антиоксиданти и фибри. Репичките подобряват храносмилането, помагат за прочистване на тялото от токсини и поддържат здравето на кожата.
Ферментирали млечни продукти
Киселото мляко, кефирът, ферментиралото печено мляко и сиренето са отлични източници на пробиотици, които поддържат здравата чревна микрофлора, укрепват имунната система и подобряват храносмилането. През април е особено важно да се погрижим за баланса на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт.
Риба (сьомга, скумрия, херинга)

Мазната риба е богата на омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за здравето на сърцето, мозъка и ставите. През април, когато температурните промени могат да повлияят на вашето благосъстояние, редовната консумация на риба ще ви помогне да поддържате тялото си в добра форма.
Ядки и семена

Бадемите, орехите, лененото семе и тиквеното семе са отлични източници на магнезий, цинк и протеини. Те помагат в борбата със стреса, подобряват настроението и поддържат здрава нервна система.