К олкото и страхотно да изглежда идеята за многостепенно меню и домашен десерт за вечеря, е почти невъзможно за постигане в работен ден.
Ето защо любимите рецепти на вечно заетите кулинари се приготвят за не повече от 30 минути.
Днес ви представяме 3 от тях, за да изненадате семейството с нови, но все толкова бърза вечеря.
Яйца с домати на фурна
Необходими продукти:
12 яйца
6 домата
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Доматите се нарязват на дебели кръгчета.
Запържват се в силно сгорещено олио само от едната страна.
Подреждат се в намазана с масло тавичка със суровата страна надолу. Овкусяват се със сол.
Отгоре се чукват яйцата. Ястието се запича за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подправя се със сол и черен пипер. Поднася се, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Студена супа от царевица с босилек
Необходими продукти:
3 кочана млечна царевица
200 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
1 лайм
1/2 малка глава червен лук
1/2 връзка пресен босилек
3 с. л. зехтин (студено пресован)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Зърната царевица се отстраняват с нож и се накисват за около час в сока от лайм.
Изсипват се в блендер, добавят се листата босилек, едро нарязаният лук, скилидката чесън, млякото, сметаната, сол и черен пипер на вкус.
Супата се пюрира и се прецежда. Сервира се, поръсена със зехтин.
Ризото със спанак и гъби
Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио“
400 г печурки
100 г спанак
600–700 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук
2 стръка естрагон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват до златисто в 30 мл зехтин.
Добавя се оризът и се разбърква добре.
Малко по малко, при постоянно бъркане, се налива горещият бульон.
Спанакът, магданозът и естрагонът се пюрират в 50 мл бульон.
Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин.
Спаначеният сос се сипва в ризотото, разбърква се и след минута съдът се дърпа от огъня.
Добавят се гъбите и отново се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Почерпете още идеи:
Пригответе хрупкави пилешки бутчета с чипс
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!