З акуската за вечеря е толкова често срещана, че някои компании за зърнени храни дори са започнали да ребрандират свои продукти като вечеря.
Закуската за вечеря е чудесна по много причини. Първо - храните за закуска обикновено са по-лесни за приготвяне от вечеря. Второ - може да ви измъкне от дългите семейни вечери. И трето, това означава, че можете да ядете всички тези храни тази вечер.
В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КУХНЕНСКИТЕ УРЕДИ, КОИТО ЩЕ ВИ НАКАРАТ ДА ЗАКУСВАТЕ
Филийки с бъркани яйца
1–2 багети
5 яйца
200 г чери домати
100 г краве масло
1 авокадо
1/4 връзка див лук
2–3 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Багетата се реже на филийки, които се намазват с около 30 г от маслото, предварително разтопено. Пекат се 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се отделя и се намачква с вилица. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнен магданоз. Яйцата се разбиват. Овкусяват се със сол и черен пипер. Готвят се на слаб огън в около 20 г сгорещено масло, при постоянно бъркане.
Когато станат с кремообразна текстура се дърпат от огъня и се прибавя останалото масло, нарязано на кубчета. Поръсва се и наситненият див лук. Филийките се мажат с авокадото. Отгоре се разпределят яйцата. Гарнира се с нарязани на четвъртинки чери доматчета.
Бургер с горгонзола
4 питки за бургер
350 г смляно месо от свинска плешка
350 г смляно месо от телешка плешка
120 г сирене „Горгонзола“
300 г печурки
100 г краве масло
50 г майонеза
2 глави лук
1 цикория
1 домат
1/4 връзка пресен магданоз
2 стръка мащерка
1 с. л. медена горчица
1/4 ч. л. сос „Уорчестър“
1/4 ч. л. лют сос
сол на вкус
Двата вида смляно месо се разбъркват много добре и се овкусяват със сол, сос „Уорчестър“ и черен пипер. Каймата се разделя на 8 части, от които се оформят еднакви по размер кюфтета.
Магданозът и мащерката се наситняват и се разбъркват с натрошената горгонзола и лютия сос. Овкусената горгонзола се разпределя върху 4 от кюфтетата, за по-лесно ползвайте ринг.
Отгоре се поставят другите четири кюфтета, краищата се притискат много добре, за да се затворят и да не изтича плънката. Бургерите се пекат на грил от всички страни до готовност.
Гъбите се режат на четвъртинки и се запържват в половината от маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на дебели шайби и се запържва в останалото масло, докато омекне и започне да се карамелизира.
Горчицата и майонезата се разбъркват. Питките се разполовяват и се запичат на грила. Намазват се с майонезата.
Върху всяка долна половинка питка се поставя кюфте, върху него гъби и лук, листа цикория и шайба домат. Захлупват се с горните половинки от питките, също намазани с майонеза.
Пухкави палачинки с кисело мляко
200 г кисело мляко
100 г брашно
30 г захар
2 яйца
1/2 ч. л. сода
1 щипка сол
1 ванилия
за тиквата:
300 г тиква
80 г захар
2 с. л. мед
1/2 ч. л. сух джинджифил
Содата се гаси в киселото мляко, смесват се яйцата и се разбива добре. Сипват се захарта, ванилията, солта и брашното и се разбърква до хомогенизиране.
В тиган, намазан с масло, от тестото се правят малки палачинки. Тиквата се реже на кубчета, слага се в съд, заедно със захарта, джинджифила и меда, наливат се 200 мл вода и се готви под капак, докато омекне.
След това се отцежда се и се пюрира. Палачинките се сервират с тиквеното пюре. По желание се поливат с мед и се поръсват с канела.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!