Едва ли има някой, който не обича пълнени чушки с яйце и сирене, но какво ще стане, ако заменим сладката чушка с една от най-лютите - отговорът е в тази рецепта от кулинарния канал 24kitchen.
Чушки халапеньо със сирене и бекон
- 6 чушки халапеньо
- 150 г крем-сирене
- 1 ч.л. сос хабаньеро
- 1 ч.л. сос чипотле
- 1 с.л. нарязан на ситно див лук
- сол и черен пипер
- 1 с.л. карамелизиран бекон
- 20-24 слайса бекон
- 2 яйца
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1/4 ч.ч. хлебни трохи или галета панко
- 4 ч.ч. олио за пържене
Направете разрез отстрани на чвсяка чушка, без да отстранявате дръжката. С помощта на лъжичка извадете семките.
В купа намачкайте крем-сиренето със стайна температура. Добавете двата люти соса, нарязания див лук и начупения на парченца карамелизиран бекон (ленти бекон се разстилат в тавичка и се поръсват със захар, пекат се във фурна). Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер.
Напълнете чушките със сместа. Увийте всяка чушка в 3-4 ленти бекон. Поставете напълнените и увити чушки в хладилник за 10 минути.
Загрейте олиото в дълбок тиган до 180 градуса. Оваляйте чушките първо в брашно, после в разбити яйца с малко прясно мляко и накрая в хлебни трохи или галета панко. Изпържете чушките от всики страни, до златисто-кафяво. Извадете върху кухненска хартия.
Разрежете чушките на половинки, под ъгъл и поднесете с подходяща напитка.
Ако тази рецепта ви се струва пригответе
Пържени картофи с пикантен сос, те със сигурност ще се харесат на всички.
1 кг картофи
зехтин за пържене на маслена баня за соса:
400 г домати на кубчета (от консерва)
3 скилидки чесън
1/2 глава червен лук
1 дафинов лист
2 с. л. зехтин
1 с. л. червен пипер (или 1 с. л. пушен)
1 ч. л. захар
1/4 ч. л. кайенски пипер
сол на вкус
Картофите се белят и се режат на големи кубчета. Пържат се на няколко пъти в сгорещения зехтин до полуготовност, за около 8 минути.
Изваждат се в цедка, за да се отцедят от излишната мазнина. Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина.
Прибавят се дафиновият лист, червеният пипер, кайенският пипер, доматите, 100 мл вода, сол на вкус и захарта. Готви се около 15 минути, дърпа се от огъня и сосът се прецежда през едра цедка.
Картофите се пържат още веднъж – до готовност. Изваждат се и се отцеждат от излишната мазнина, след което се посоляват. Сервират се със соса.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!