О т много години се плетат митове за консумацията на сол, нейната употреба и връзката ѝ със здравето и кулинарното изкуство. Въпреки че всички нейни функции са дефинирани, все още се говори много за ефектите ѝ върху тялото, за употребата ѝ в готвенето и подходящите количества.
Ето и най-често срещаните митове:
1. Консумацията на сол причинява високо кръвно налягане
Не е съвсем вярно. Солта не е единственият елемент, който може да повиши кръвното налягане. Освен това не всички хора реагират по един и същи начин на натрия. Има и такива, които не изпитват това неудобство след поглъщане на съставката.
ОСТАНАЛИТЕ МИТОВЕ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК
Още от автора:
Как да готвим без глутен: Основни съвети и 5 насоки
Като в Италия: 3 рецепти със сирене Бурата
Защо е важно да приемаме достатъчно протеин за деня
Как да се справим с прилошаването през горещите летни дни
Как да водим минималистичен начин на живот: 7 полезни съвета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!