Л ятото е за да се възползвате от красивото време. Ето защо вечерята трябва да се приготвя за отрицателно време и с възможно най-много от онези пресни зеленчуци, с които сега е пълен хладилникът.
Летните рецепти с паста са различни от зимните. В тях макароните са само фон за пресни билки, летни продукти и много сирене, естествено. Те са бързи, лесни и винаги много вкусни.
В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ 10 РЕЦЕПТИ, С КОИТО ДА ЗАПОЧНЕТЕ
Прясна паста с пилешки дробчета
500 г прясна паста (папардели)
300 г пилешки дробчета
125 г краве масло
200 мл прясно мляко
100 мл десертно вино (порто)
2 домата
1–2 глави лук шалот
1 скилидка чесън
1/2 връзка див лук
2 стръка мащерка
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Пилешките дробчета се накисват в млякото поне за час. Отцеждат се и се подсушават много добре. Лукът и чесънът се наситняват и се пускат в сгорещеното олио.
Прибавят се подсушените дробчета, пържат се за около 2 минути. Обръщат се и се поръсва накълцаната мащерка. Запържват се за още 2–3 минути. Налива се виното. Овкусява се със сол и черен пипер.
След 1–2 минути се прибавя маслото и се пасира. Пастата се сварява в подсолена вода. Трябва да е ал денте.
След това се разбърква с дробчетата в тигана. Прибавят се и нарязаните на кубчета домати и накълцаният див лук. Налива се малко от водата, в която е варена пастата.
Поднася се с още кубчета домати и нарязан див лук.
3 от най-добрите рецепти за пиле с ориз
Риба с паста на фурна
800 г филе от риба (лаврак)
200 г паста „Орзо“
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
60 г краве масло
20 г каперси
500 мл пилешки бульон
4 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус за гремолатата:
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
кората от 1 лимон
Лукът се нарязва наситно и се запържва за кратко в половината от маслото.
Прибавят се маслините и каперсите.Сипва се пастата, налива се бульонът и се готви 5–10 минути на умерен огън.
Овкусява се със сол и черен пипер. Рибата се подправя със сол и черен пипер и се слага в съда върху пастата. Отгоре се разпределят парченца масло. Пече се около 5 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Магданозът и чесънът за гремолатата се накълцват и се смесват с настърганата лимонова кора. Ястието се сервира, поръсено с гремолата.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!