Д егустацията на национална кухня и специалитети са един от най-приятните начини за откриване на различни култури.
А някои храни и напитки дори са влезли в Списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, разказват от Euronews.
Пица по неаполитански "Pizzaiuolo"
Ако смятате, че пицата е скучно ястие, не сте се запознали с"„Pizzaiuolo" или оригинална пица от Неапол. Местната традиция за приготвяне на пица включва няколко етапа, например въртене на тестото и приготвяне на пещ. ЮНЕСКО признава методът pizzaiuolo като изкуство. Тези традиции се предават в семействата и чрез курсове, организирани от Асоциацията на неаполитанските производители на пица.
Не пропускайте да ги опитате, щом ви се отдаде възможност.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!