И зненадващо, но фъстъците всъщност не са в семейството на ядките. Те се класифицират като бобови растения заедно с храни като зелен грах, соя и леща. Растението фъстъци произхожда от Южна Америка в Бразилия или Перу.
Те растат под земята като плод на фъстъченото растение. В началото на 1800 г. американците започват да отглеждат ядката като търговска реколта. Средно в Америка ядат повече от 6 килограма фъстъци годишно. Днес 50 % от ядките, консумирани в САЩ, се изяждат под формата на фъстъчено масло.
Консумацията на фъстъци намалява риска от инфаркт
Въпреки че суровите фъстъците са полезни, някои хора - като например тези с тумори и склонност към синини - трябва да се опитват да ги консумират възможно най-рядко, тъй като те имат хемостатичен ефект.
Ако се консумират продължително време, могат да доведат до запушване на кръвоносните съдове. Това не е полезно за организма!
Вижте какви са ползите от изяждането на няколко сурови фъстъчени ядки дневно в нашата ГАЛЕРИЯ:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!