С езонът на коктейлите отдавна е в разгара си затова, ако предвиждате леко градинско пари или просто искате да се поглезите след края на работния ден, не пропускайте да изпробвате някоя от рецептите ни за Сангрия.
- Класическа Сангрия
1 бутилка вино розé
1 ч.ч. газирана вода
1 ч.ч. порто
1 портокал
1 лайм
5 ягоди
1 праскова
5 с.л. захар
1 пръчка канела
1 стрък мента
1 портокал
сок
За сиропа в тенджерка сложете захарта, пръчката канела, стръка мента и портокаловия сок. Варете сместа да получаването на сироп с консистенцията на ликьор. Оставете сиропа да изстине.
В голяма стъклена кана сипете вино розé, портвайн и газирана вода. Добавете плодовете - почистени и нарязани на парченца. Прецедете сиропа в каната и разбъркайте. Преди да поднесете сангрията добавете кубчета лед и пръчка канела.
- Сангрия с бяло вино
750 мл бяло вино
300 мл сироп от бъз
1 л газирана вода
100 г малини
3–4 кайсии
2 праскови
1/2 лайм
Прасковите, кайсиите и лаймът се измиват и се режат на лодки. Слагат се в голям съд за боле или кана.
Прибавят се малините, виното и сиропът от бъз. Прибира се в хладилник за 1 час.
Преди да се сервира, се налива газираната вода и се добавя лед.
А за дъждовните вечери изпробвайте тази рецепта:
- Топла сангрия
1 л ябълков сок
750 мл червено вино „Риоха“
70 мл бял ром
100 г мед
3 портокала
1 зелена ябълка
3 карамфилчета
2 бр. звезден анасон
2 пръчки канела
Ябълковият сок се загрява с канелата, звездния анасон и карамфила. Прибавя се сокът от 2 портокала и се вари около 20 минути на слаб огън.
Дърпа се от котлона и се смесва с меда, като се бърка, за да се разтвори. Налива се и ромът.
Ябълката се измива и се нарязва на лодки, портокалът се измива и се разделя на парчета. Във всяка чаша се слагат по резен портокал и ябълка. До половината се налива от топлия плодов сок и се допълва с виното. Сангрията се сервира топла.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!