Ж урналистката Криси Патрашкова, водещата Нана и олимпийската шампионка Тереза Маринова бяха сред специалните гости в Hell’s Kitchen в четвъртък вечерта.
Въпреки че храната се забави и в началото на вечерта в кухнята цареше хаус, всичко тръгна като по вода, когато Дани Спартак пое управлението на екипа.
Дамите изчакаха търпеливо храната си и крайният резултат наистина им хареса.
Защо "Адската кухня" е специално място и кой трябва да спечели шоуто - вижте отговорите в интервюто с Кристина Патрашкова за Vesti.bg.
- Какво прави Hell’s Kitchen специално място за гостите?
- Това, че в Hell’s Kitchen се готви под ръководството на топ професионалист като Виктор Ангелов и няма никакъв компромис нито в продуктите, нито в приготвянето на храната. Професионализмът в България е все по-дефицитен и затова заслужава респект.
Освен това отношението към гостите е индивидуално, което ги кара да се чувстват специални. Да не говорим, че лично аз не възприемам Hell’s Kitchen България като традиционно кулинарно състезание, а като шоу за екипност, потискане на егото, осъзнаване, че винаги има какво да научиш и трябва да се стремиш да бъдеш перфектен в това, което правиш.
- Кое е най-вкусното ястие, което опитахте по време на вечерята?
- Още усещам вкуса на обезкостените пъдпъдъци, които се топяха като масло в устата. Опитах и от буратата с кадаиф, която си беше поръчала Тереза Маринова и смятам, че тя може да е черешката на тортата във всеки изискан ресторант.
- Кои са по-добрите готвачи – мъжете или жените?
- Мъжете, може би защото тези, които са добри край печката, го правят, тъй като им идва отвътре. Доставя им удоволствие да съчетават продукти и подправки и да правят авторска кухня. На повечето жени им се налага да готвят по задължение за децата и семейството и така удоволствието от кулинарията изчезва, защото се превръща в рутина.
- Конкретно в кухнята на шеф Ангелов момичетата или момчетата се справят по-добре?
- Мисля, че като цяло отборът на момчетата е по-класен, проявяват повече въображение и вкус към детайла.
- Какво беше първото Ви впечатление от Hell’s Kitchen?
- Когато влязох за вечерята в Hell’s Kitchen, се почувствах на място, в което всеки иска да свърши работата като по учебник. Просто защото примерът заразява, а летвата, която вдига шеф Ангелов, е много висока.
- А какво Ви изненада?
- Щях да се изненадам, ако ни бяха поднесли лошо приготвена храна. Това, разбира се, не се случи. Приятна изненада бе великолепната компания, в която попаднах на масата – шампионката Тереза Маринова и чудесната и смела Нана.
- Кой е Вашият фаворит в кулинарната надпревара?
- Гичка. Не защото е най-добрата готвачка. А защото е екипен играч, не е имала шанса да работи в изискани ресторанти, а в училищен стол, но има желание да се учи. Не се срамува да признае, че не знае много за продуктите и работата във високата кухня. Освен това е невероятно открита и забавна, солта и пипера на предаването. Едва ли ще спечели, защото другите са по-напред от нея в занаята. Но на такива хора трябва да се дава шанс.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!