К оледа е време за смирение, за събиране със семейството, за топлината и уюта на домашното огнище. Коледните традиции обаче са различни в отделните части на света, както и коледната вечеря.
РАЗГЛЕДАЙТЕ В ГАЛЕРИЯТА КАКВА Е КОЛЕДНАТА ВЕЧЕРЯ В РАЗЛИЧНИТЕ ЧАСТИ ПО СВЕТА
"Independent" представя какви са коледните вечери по света:
Швеция
В Швеция julbord или коледната трапеза обикновено започва със студени рибни ястия, след това меса, топла храна и десерт. В повечето случаи трапезата включва коледна шунка, сварена и глазирана с яйца, галета и горчица и сервирана студена. На масата шведите слагат и кюфтенца, Лютфиск - ястие, приготвено от неосолена бяла риба, ястие от картофи и риба, както и наденица от свинско месо. Най-популяната напитка е Glögg - греяно вино, което се пие преди или след основното.
Пуерто Рико
Националното ястие на страната, което е известно в испаноговорящия свят като Lechon (печено младо прасенце). Процесът на приготвяне е доста труден и са необходими поне двама души, за да въртят и обръщат прасенцето. Често готвенето започва в два часа сутринта, за да бъде готово ястието за коледната трапеза, на която присъства и кървавица, както и печива, пълнени с месо. За десерт има Tembleque – пудинг, приготвен от кокосово мляко, царевично нишесте, захар и канела. Към него прекрасно върви напитката coquito (приготвена от кондензирано мляко, кокосово мляко и ром).
Останалите коледни вечери разгледайте в галерията:
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!