След като Слави Трифонов предупреди депутатите в новото 44-о Народно събрание, че трябва да разгледат закона за мажоритарно гласуване до 2 седмици, а епизодът на шоуто му в понеделник беше заменен със старо предаване на запис, социалните мрежи реагираха бурно.

ВИЖТЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ И ЕКИПА МУ

Водещият обвини телевизията в цензура и я заплаши със съд, ако спре да излъчва предаването му. А от медията отвърнаха, че той е превърнал шоуто си в място за политическа агитация.

Слави Трифонов: Това бяха безсмислени избори

Слави Трифонов: Спирането на предаването ми е цензура

Много хора изразиха подкрепата си за действията на водещия, а други бяха възмутени от поведението му.

Марта Вачкова коментира в „Труд”, че „Шоуто на Слави“ се е превърнало в „политическо кабаре”.  „За мен това не е никакво шоу, а седянка на определен кръг от хора, който използват най-гледаемото време в телевизионния ефир, за да прокарват своите убеждения”, посочи актрисата.

„Не знам как си представяте дефиницията за цензура, но ако Слави Трифонов беше в Bloomberg TV Bulgaria, договорът му щеше да е прекратен много отдавна”, заяви във „Фейсбук” Димитър Вучев, главен редактор в икономическата медия.

„Телевизията казва, че не споделя политическите възгледи и амбиции на Слави Трифонов и не е длъжна да му ги финансира. Трябваше отдавна да го направи”, посочва политологът Даниел Смилов и цитира: „Не, не е цензура! Свободата на словото означава, че човек има право да изразява своите идеи без опасност от репресии, намеса или наказателни мерки от страна на държавната власт. То не означава, че другите трябва да му осигурят трибуна, микрофон или вестникарска страница, където да изразява своите идеи.”

Водещият Мартин Карбовски пък заподозря конспирация: „Новата петилетка (в кратки срокове). На новата власт започва ударно: Литекс моторс фалира. Вдигат парно, ток и вода. Слави - това се нарича - бий го преди да е станал.”

„БТВ упражнили цензура спрямо Шоуто на Слави. Браво на БТВ! Най-после. В продължение на шест месеца големи групи от хора - политици, експерти, хора, занимаващи се с избирателни системи през целия си живот - обясняват на гологлавия водещ и на нахаканите му „сценаристи”, че не всичко, което много искаш може да стане на практика. Както се казва – „бива, бива, но бивол курбан не бива”, смята политологът Огнян Минчев.

Николай Бареков пък веднага намери паралели между себе си и събитията около Слави Трифонов. „Не знам дали БТВ ще постъпят със Слави, както постъпиха с мен през първия мандат на Борисов, но бих призовал да отидем да го защитим пред самата телевизия. Обсада. Срещу цензурата! Срещу слугите на Борисов и Прокопиев!”, призова той.

В „Туитър” заплахите на Слави Трифонов към депутатите и спирането на шоуто му бяха посрещнати с чувство за хумор.

„Слави утре вдига чалга революция! Мажоритарни избори или смърт! Боят настана! 100 00 щракат с пръсти омърсявайки сакрално жълтите павета”, пише Г. А. Ангелов.

„Този Слави, който го коментирате, нали разбира, че изтърва момента да стане българският Бепе Грило? И Шоуто на Слави явно е Шоуто на канала...”, коментира Петър Ванев.

„Всички казвате, че не гледате Шоуто на Слави. Ей ви на сега Шоуто на Слави Live и няма как да превключите канала”, посочва Борислав Киприн.

А Бесен Десен прави аналогия между Доналд Тръмп с призива му: „Да направим Америка отново велика!” и Слави Трифонов.