Още по темата

Тв продуцентът Магърдич Халваджиян осъди Волен Сидеров за клевета и уронване на престижа. Решението е потвърдено на трета инстанция, окончателно е и политикът трябва да плати 17 000 лв. обезщетение, съобщиха от продуцентската компания на Халваджиян “Глобал груп”, цитирани от „24 часа“.

Новината коментира още вчера пиарът на "Глобалс филмс" ООД Ани Халваджиян, която написа във "Фейсбук":

"И правосъдната ни система /понякога/ работи! Маги осъди Волен Сидеров за клевети и уронване на доброто име и достойнството.
Това определено е пример за справедлива присъда! Честито!"

За депозиран граждански иск в Софийски районен съд на Магърдич Халваджиян срещу Волен Сидеров и "Атака" стана ясно още в края на юли 2013 г.

Основание за завеждането на делото бяха грубите обидни и клеветнически твърдения на Волен Сидеров срещу Магърдич Халваджиян, отправени от ефира на Телевизия "Алфа" на 23 и 30 юни.

Лидерът на "Атака" нарече тогава водещата "Господари на ефира" Мария Игнатова проститутка, а екипа на предаването - измекяри. Сидеров използва тези определения, защото в предаването осмивали него и партията му.

В декларация на 26 юни Асоциацията на телевизионните продуценти осъди категорично агресивното поведение и недопустимия език на Сидеров спрямо редица български журналисти и медийни лица.