Още по темата

Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов се обяви за широка коалиция или програмен кабинет, въпреки заявленията и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на лидера на БСП Корнелия Нинова, че съвместно управление не е възможно.

Той посочи, че все пак смята да изчака дали ще имат предложение от ГЕРБ

„Винаги сме повтаряли, че сме готови на разговори и на съвместни действия с всички български партии, независимо от кой спектър са те, защото най-важни са интересите на хората“, каза Валери Симеонов.

Патриотите : Ще говорим с първите, не искаме пак избори

Ключът към управлението - в Патриотите

"Обръщам се към ръководствата на двете най-големи партии, които в най-голяма степен спечелиха доверието на избирателите – ГЕРБ и БСП, за съставянето на едно широко правителство с тяхно и наше участие, така че да отговорим на хората. Най-сетне да се спре с това лично противоборство, с тази приличаща на сблъсък на футболни агитки надпревара между двете партии", каза още Валери Симеонов..

„Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето", посочи Симеонов.

Той се обърна към Бойко Борисов и Корнелия Нинова "за провеждането на спешни срещи и формирането на едно такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 човека“.

Според него това е напълно възможно, просто трябва да бъде игнорирано и преодоляно егото на отделните лидери.

„Аз моето съм готов да го преглътна. Нямам и кой знае какво его“, коментира Симеонов.

Според него трябва да се влезе в преговори и да се види кое е различното между ГЕРБ и БСП, кое би могло да бъде коригирано, съответно да се намери общото между програмите, "защото все пак всички сме български партии".

За отвореното писмо на телевизионния водещ Слави Трифонов, с което поставя ултиматум на новия парламент за разглеждането на резултатите от референдума, Валери Симеонов заяви, че не иска да коментира "страхлив човек, който не смее да влезе в политиката по нормалния начин, а винаги търси някакви обходни пътища“.