Още по темата

Европарламента одобри търговското споразумение СЕТА, което означава, че визите за българите до Канада ще отпаднат от началото на декември 2017 година. Темата пък отново изправи един срещу друг ГЕРБ и БСП, които се скараха кой го е подкрепил.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира:

„Искаме поименно списъка на българските предатели, които са подкрепили това споразумение. Нашите делегати и четирите не са подкрепили това решение.

ЕС и Канада подписаха споразумението за свободна търговия СЕТА

Няколко часа по-късно от ГЕРБ показаха разпечатка, от която се вижда, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев е сред гласувалите „за“ СЕТА:

„Че има някакво разстройство в БСП е ясно, но не можем да допуснем, че един такъв известен политик може да допусне грешка“, допълни Димитър Главчев от ГЕРБ.

Вижте снимки от подписването на СЕТА в галерията ни

Спорното споразумение отдавна е тема на дискусия, защото според БСП българите, които биха се възползвали от отпадането на визите не са толкова много. В същото време, според тях, решенията в споразумението не са в полза на страната.

Самият Сергей Станишев написа във "Фейсбук“, че при една от гласуванията е допусната техническа грешка. Три часа по-късно на свой ред показа разпечатка на вота си, от която е видно, че е гласувал против СЕТА.

Припомнете си какво се случи покрай подписването на СЕТА:

Трюдо обеща: От 2017 г. пътуваме за Канада без визи

Отпадането на визите за Канада буксува, Белгия с блокада

Юнкер към България: Даваме ви джипове, гласувайте сделката с Канада