Още по темата

“С възмущение констатираме, че докато в Европа и България ехото от патриотичното послание на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган отеква, „ДОСТ” изфабрикува един доста посредствен и откровен фалшификат”.

Това се казва в позиция на Централния предизборен щаб на ДПС, изпратена до медиите, след като вчера Лютви Местан показа писмо, подписано от Доган. От там пратиха писма с два подписа на почетния председател, и твърдят, че този на показания от Местан лист е фалшификат.  

Писмото, показано от Местан
Писмото, показано от Местан Източник: ДПС

“Г-н Доган никога не е писал и още по-малко подписвал такъв текст.

За сравнение прилагаме оригинала на подписа и фалшификата. Прочее, всичко при тях е фалшификат – и амбициите, и тезите, и клетвите”, категорични са от щаба на ДПС.

Става дума за писмо, което вчера лидерът на ДОСТ и бивш лидер на ДПС Лютви Местан извади на пресконференция. Той показа текст от Доган до Ердоган от 2012 г. Неговият куриер, по собствените му думи, е бил самият той.

Според превода на това писмо, Ахмед Доган тогава нарича Турция „родината майка” и хвали политиката, която води Партията на справедливостта и развитието.

Писмо с истинския подпис на Доган, показва ДПС
Писмо с истинския подпис на Доган, показва ДПС Източник: ДПС

Това става само дни след нарушеното мълчание на почетния председател на Движението. С писмо до медиите Доган заяви, че напрежението между България и Турция, за което коментираха и премиер, и президент, е с цел "легитимиране на неоосманизма".

"Писмото на Ахмед Доган до Реджеп Тайип Ердоган на IV Конгрес на АКП е автентично. Доган знае, че както текстът, така и подписът са негови. Сравнението, което дават от Предизборния щаб на ДПС, е несъстоятелно, защото подписът от въпросното писмо на Доган е на латиница съобразно адресата и езика, на който е написано", заявиха в отговор от пресцентъра на ДОСТ.

Външно: Директна намеса във вътрешните работи на България

Борисов: Никога ситуацията на Балканите не е била толкова предвоенна

Ексминистър: Правилата на играта с Турция да се променят