С какво ни хранят по курортите? Второ качество ли е храната, която ни сервират по морето?
Екип на Nova провери заедно с контролните органи дали вчерашната вечеря се превръща в днешен обяд и сервират ли ни остатъци от предишни дни в менюто.
Като посети кухните на някои големи комплекси по Черноморието, репортерът Георги Георгиев разбра, че ден хранене на човек за хотелиерите с ол инклузив струва между 3 и 5 лева.
"3 ядения на ден за 5 лева няма как да бъдат качествени", отговори на проверката д-р Сергей Иванов от "Активни потребители".
С 5 лева репортерът показа какво може да бъде закупено, като отиде на пазар в столицата. 2 килограма картофи, 1 килограм домати и две краставици - тези продукти покриват такъв бюджет.
Според главния готвач на голям комплекс в Свети Влас добрият ол инклузив е въпрос на сметка.
За Сергей Иванов обаче зад пищните трапези се крият нискокачествени продукти, договорени на изключително ниски цени още преди сезонът да е започнал.
"Кайма за 1 лев, сирене за 3", обясни той.
Друг главен готвач обаче подчерта, че всеки продукт, който присти в кухнята се проверява внимателно.
"Не можем да си позволим да ползваме храна от вчера", посочи Георги Господинов.
Какво става с тялото като намалим солта
Депресията е в тях: храните, които я причиняват (СНИМКИ)
Смути вместо боза в детските градини от есента
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!