Жена загина, след като се хвърли пред движеща се мотриса на метростанция "Жолио Кюри" в столицата.

След инцидента на място започна оглед, който блокира временно метрото от станция "Васил Левски" до "Младост 1" и в двете посоки. Спрян бе токът, пожарни екипи пристигнаха на място.

Жената скочила пред влака на метрото в началото на перона и загинала.

"Случило се е в зоната след парапетите, началото на перона, където влакът влиза на перона. Той се движил със скорост около 20-30 км./ч. Но тя скочила непосредствено пред самия влак. Така няма никакъв начин машинистът да успее да спре", каза Валентин Тодоров - зам.-началник управление "Експлоатация" в метрото.

Самият машинист също е стресиран и е в шок от случилото се. Той беше сменен от друг колега до приключване на работната смяна.

Не са известни мотивите на жената да скочи пред движещата се мотриса.

Води се разследване. От столичния метрополитен съобщиха, че се преглеждат камерите от диспечерския пункт. Най-вероятната причина е самоубийство.

Източник: ЕПА/БГНЕС

От общината пуснаха автобусна линия в участъка, в който метрото не се движеше.

"Обясниха ми, че не знаят какъв е проблемът и не знаят кога ще бъде разрешен, а че отгоре има някаква възможност за транспорт, която да чакаме. И аз, слизайки тук, изпуснах въпросния транспорт, защото няма човек, който да указва това и няма никакви табели горе”, разказва Венцислава, която по това време се е придвижвала с метрото.

Според нея е редно да има човек със служебно облекло, който да казва какво се е случило и да насочва пътниците.