За хаос на Прохода на Републиката съобщава NOVA. Над 100 тира са блокирани повече от 18 часа на входа от Велико Търново. Пътят бе затворен за всички превозни средства през цялата нощ. 

Река Дунав замръзна - снимки

Опитите „Хаинбоаз” да бъде отворен тази сутрин само за леки автомобили се оказаха неуспешни. Причината - струпване на камиони и образуването на километрична опашка в едната лента. 

Времето се оправя за малко

Вижте как снегът скова страната в нашата галерия

Връзката между Северна и Южна България е прекъсната, пълна блокада

След отварянето на пътя, свързващ Северна и Южна България, отново четири тира аварираха и проходът бе затворен за всички превозни средства.

Към обяд започна поетапното пропускане на автомобили и камиони. От Областното пътно управление във Велико Търново съобщиха, че без ограничение се извършва движението в направленията София, Варна и Русе. 

Десетки тежкотоварни камиони пък останаха блокирани през нощта на Ботевградско шосе в София.  В 8 часа тази сутрин започна поетапното им пускане по автомагистрала „Хемус”. На място има и полиция.

По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ остава ограничено движението на всички превозни средства на територията на област Бургас.

Затворени са проходите „Върбишки”, „Златишки”, „Котленски” и „Троянски”. Всички останали са отворени за леки автомобили, но има ограничения за товарни превозни средства.