Х итовото риалити „Шеф под прикритие“, което разкрива бизнес средата и работните отношения в големи български компании,
изправи основателя на най-голямата верига дюнерджийници Aladin Foods
пред предизвикателството да открие пропуските в управлението на компанията си, да проучи възможностите за развитието и да опознае лично своя персонал, след като вече пет години компанията се управлява от неговия син.
Аладин Харфан разказва за всичко това и за участието си в риалити формата пред Vesti.bg
- Какво ви накара да се включите във формата „Шеф под прикритие“?
- Исках клиентите на Aladin Foods да видят каква е фирмата отвътре – да надникнат в обектите зад витрините, да разберат какво се прави в производствените бази. Да видят, че бизнесът е с голям мащаб, но всеки служител е от голямо значение за нас и е важна част от успеха ни. Трябваше да видя и какво се случва в малките звена, какво пропускаме.
- Полезно ли беше за вас това участие?
- Изключително полезно и ценно. Големите мениджъри нямат достъп до всеки служител и съответно не виждат много неща.
- Бихте ли препоръчали на други компании да се включат във формата?
- Да, голямо предизвикателство беше. Сигурен съм, че биха научили много неща за собствената си компания.
- Кое в компанията или служителите Ви ви изненада най-много по време на снимките?
- Изненадаха ме отношенията между хората и това как човек за кратко време може да постигне толкова много в дадена професия. Впечатли ме отдадеността на служителите и съвестта, с която работят. Историите на всички ме развълнуваха и се радвам, че показахме трудолюбивото и добро лице на българина. Благодарен съм, че имах възможността да помогна с каквото мога на всички участници. Любопитно е, че момчето от Сирия не се възползва от шанса, който му дадохме. Избра да учи немски и да отиде в Германия.
- Как бяхте „маскирали“ пред служителите си снимките и как стана така, че ви разпознаха преждевременно?
- Бях представен пред служителите като участник в риалити предаване, което помага на чужденци и имигранти да уредят живота си в страната. Никой от служителите не се усъмни, освен един. Той ме разпозна въпреки дегизировката, защото ме е виждал и преди.
- Имало ли е момент по време на снимките, когато сте искали да се откажете?
- Имаше такъв момент. Свикнал съм да работя в офис, а не часове наред да стоя прав и да полагам физически труд. За мен тези дни, които прекарах в няколко обекта и в една от производствените бази на Aladin Foods, бяха наистина трудни.
- Промениха ли се много неща в компанията след снимките?
- Имаше промяна в планирането на производството. Ще ви дам един пример – след снимките започнаха да правят тестото за пица в производствената база, а не в обектите, както беше преди това. Тази промяна се оказа голямо удобство, а и помогна за уеднаквяване качеството на предлаганите продукти. Предстоят нововъведения и по обектите.
Четвърти епизод на „Шеф под прикритие“ може да гледате тази вечер точно в 21.00 часа по Нова.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!