Още по темата

Тази седмица Люси Дяковска спечели журито и впечатли публиката в предаването "Като две капки вода" с превъплъщението си в Лили Иванова.

Вижте представянето на Люси във видеото горе.

Тя изпя една от най-емблематичните песни на примата на българската музика - "Камино".

Една седмица отне на Люси да се подготви за ролята си, а кои са 5-те стъпки, през които тя премина, за да заприлича на Лили Иванова, разберете в интервюто ѝ за Венелина Стоянова от Vesti.bg.

1. Косата

Беше много странно за мен да се видя с къса коса, но учудващо се приех много бързо и много положително. Цялото ми обкръжение ми каза, че много ми отива с такъв тип прическа. Наистина ме поласкаха.

Затова, че тази визия на Лили Иванова може би е забравена – за хора като мен със сигурност не е.

 

2. Облеклото

Чувствах се изключително добре с цялата концепция за моето изпълнение на "Камино". Хареса ми това, че дадохме възможност и на младото поколение да се запознае с Лили Иванова такава, каквато със сигурност не всички я помнят.

Русата Лили с кожени дрехи все още всички ние може да видим, ако имаме късмет да намерим билети за някой от нейните концерти, но другата не.

КАК ЛЮСИ СЕ ПРЕВЪРНА В ЛИЛИ ИВАНОВА - СНИМКИ

3. Сценично поведение

Люси Дяковска като Поли Генова
Люси Дяковска като Поли Генова

Последната задача на Люси, преди да влезе в образа на Лили Иванова, беше да имитира Поли Генова. Дали двете превъплъщения имат нещо общо?

Да бъдеш статичен в една песен като If love was a crime със сигурност е много по-трудно от това да седиш и да чувстваш, когато изпълняваш песента "Камино". Движенията в песента на Поли идват по естествен начин. Докато хармонията в "Камино" е водещо за песента.

4. Гласът

Много трудно е да пресъздадеш гласа на Лили, защото при нея не се започва с имитирането само на тембър. Човек може да напише цяла книга за начина, по който пее, звукоизвличането, дишането.

Когато събереш всички тези неща, ти ставя ясно, че не е възможно да бъде имитирана. Винаги ще намериш нещо, с което просто не можеш да се справиш.

В моя случай аз усетих, че колкото повече успея да вляза под кожата ѝ емоционално като изпълнител, толкова по-добре и другите компоненти ще се съберат заедно. Говорим за физиологични възможности. Все пак е Лили Иванова, която от няколко десетилетия пее по един и същи начин. 

5. Жестовете

Три специфични жеста за Лили Иванова са:

- Начинът, по който държи микрофона, за да бъде винаги директно пред нейната уста и звукът да бъде перфектно поставен в микрофона;

- Вземането на високите тонове с големия замах, който също е малко или много естествено движение, за да отвориш гръдния си кош;

- Рисуването на тоновете с лявата ръка;

Шоуто "Като две капки" вода за първи път поставя Люси Дяковска пред предизвикателството да имитира някого.

Люси Дяковска като Майкъл Джексън
Люси Дяковска като Майкъл Джексън

Тази задача обаче не може да изплаши изпълнителката, която е завършила Колежа за сценични изкуства в Хамбург, където освен актьорско майсторство е учила пантомима, фонетика, кукли.

"Дори и когато съм поп музикант на сцената има една доза актьорско майсторство. Ако не разкажеш песента, хората няма да ти повярват. Пеенето и това да бъдеш актьор трябва да вървят ръка за ръка", смята певицата.

А дали се притеснява да имитира някого в предаването?

"Със сигурност ме притесняват рапърите. Едно нещо, което наистина не мога, е да рапирам. Винаги звуча изключително нелепо, когато го правя.

С удоволствие обаче бих искала да ми се паднат динамични изпълнители, този път не мъжки образи като Майкъл Джексън, а по-достъпни за мен.

Харесвам, когато има динамика на сцената, това не е нещо ново за читателите... хахаха!".

Пожелаваме на Люси Дяковска успях в следващите ѝ изяви на сцената в "Като две капки вода".