Още по темата

Авторитетното немско издание auto motor und sport разказа за програмата за развитие на продуктовата гама на BMW в близките пет години. Стратегията е впечатляваща: към 2021 г. баварците планират да имат в моделното си семейство 28 нови или обновени модела.

През последните години компанията усилено обновява и обогатява гамата си, но най-интересното тепърва предстои. Масираната пазарна атака започва още тази година, при това ударно.

На пазара излизат Серия 5, а към средата на годината и комби версията й. Към есента се очаква да започнат продажбите на спортната модификация M550i с мощен 462 к.с. „осмак”. Не бива да забравяме и обновеното i3.

Но големите новини тепърва предстоят. Тях ще очакваме през есента и края на годината. Обновена Серия 4 и Серия 6, като тук нещата ще са по-скоро козметични. На такава промяна ще бъде подложен и злобният M2 Coupe, след което очакваме още по-наточената му версия M2 GTS.

Така стигаме до супер седана M5 и роудстъра Z5, създаден на обща платформа с купето Toyota Supra. Миналата есен видяхме Х2 като концепция във Франкфурт, тази година ще е готов серийният му вариант. Очакваме третото поколение на Х3 и – внимание! – най-големият в семейство Х: Х7. Той трябва да изпревари новия Mercedes-Benz GLS с около година.

Компанията няма да се отпуска и през 2018-2019 г.: в този период на бял свят трябва да се появят екстремният X3M, откритата модификация на впечатляващия i8, новите BMW X4 и X5, както и освежена „единичка”. Феновете на марката трябва да очакват и възраждането на Серия 8, с която BMW ще застане срещу купе и кабриолета Mercedes-Benz S-Class. За 2021 г. се очаква появата на тайнствения i5, обвит към днешния ден в мистерия.

Четете още:

Бърза разходка в славната 40-годишна история на Brabus

Сливането между PSA и Opel може да стане факт до дни

Първата серийна летяща кола струва 500 000 евро