Още по темата

Силите на реда евакуираха и затвориха парижкото летище „Орли“ след стрелба.

Мъж взе оръжието на военен, охраняващ аеропорта. Нападателят бе смъртоносно прострелян, след като се е опита да избяга. Той е известен на полицията, бил е в списъка за наблюдение на възможни терористи.

Ислямистко семейство заряза кола-бомба край "Нотр Дам"

Франция "отглежда" поне 100 гнезда на терористи

Инцидентът стана около 8:30 ч. местно време (9:30 часа в България). Вътрешният министър Брюно льо Ру съобщи, че отива на летището. Веднага започна мащабна полицейска операция на „Орли“.

Прокурор от Париж съобщи, че нападателят е заявил пред войниците от патрула, че „е тук, за да умре за Аллах“.

Излитането на самолети от южния терминал е прекратено, докато специалните части не се уверят, че летището е безопасно. Пристигащите самолети получават разрешение за кацане, но засега са принудени заедно с пътниците на борда да изчакват на пистите допълнителни указания. Вторият терминал на летището работи нормално.

От вътрешното министерство съобщиха, че няма ранени граждани и призоваха гражданите да следват предписанията на властите за евакуация. Елитни подразделения претърсват летището за експлозиви.

Междувременно нападател стреля по трима полицай в парижкото предградие „Стенд“. Единият от служителите на реда е ранен. Мъж, пътувал с кола, е открил огън по полицаите при рутинна проверка. Няма информация за връзка между двата инцидента.