Още по темата

Огромното тяло на неизвестен до момента морски обитател е намерено на брега на остров Серам в Индонезия преди малко повече от седмица.

То е открито от 37-годишния местен жител Асрул Туанкота, който първоначално си помислил, че обектът е довлечена на брега лодка или контейнер от товарен кораб.

Митично животно вампир броди в Украйна

Топ 5 най-странните ГМО животни и растения

Оказва се обаче, че става въпрос за мистериозно животно

Учените установяват, че е мъртво поне от три дни, което обяснява и това, че около трупа са се появили огромни червени петна от кръв. Когато забелязват странното явление, десетки туристи се втурват към брега, преди полицията да успее да отцепи района.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НАЙ-СТРАННИТЕ ЖИВОТНИ НА СВЕТА

От бреговата охрана в Индонезия смятат, че трупът е на голям кит, но други твърдят, че прилича повече на огромна сепия, въпреки че до момента информация за такива в региона не е известна.

Ако се вгледаме във физическите белези на съществото, те са почти същите като на китовете. Сепиите нормално достигат до 5 метра, но китовете могат да бъдат с дължина между 20 и 30 метра“, казва Насрул Латуланит от бреговия контрол на Индонезия пред индонезийското издание „Трибюн“.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТРАННИ ЖИВОТНИ В ГАЛЕРИЯТА НИ

По последни данни животното е идентифицирано като беззъб кит

от биолога Александър Уерт от колежа Хемпдън-Сидни в щата Вирджиния.

Основният въпрос, който остава пред биолога, е да разбере какъв вид беззъб кит е животното и какво е причинило смъртта му.

Уерт има две предположения за смъртта на предполагаемия кит

Основно в случая е, че тялото е изпулвало на повърхността, а труповете на китовете най-често потъват, превръщайки се в храна за обитателите на морското дъно.

Животни гиганти - вижте най-големите в света

Александър Уерт предполага, че китът може да се е издигнал на повърхността вследствие на вътрешна бактериална инфекция, предизвикала образуването на големи количества газове, които по една или друга причина не са могли да излязат от тялото.

Това е още една причина, поради която не трябва да се доближаваме до такива явления. Не защото са страшни и зловещи, а защото могат да ни обгазят с изключително отровни вещества“, предупреждава биологът.

Кит албинос беше забелязан край Мексико

Веднага след като еуфорята по мистериозното същество отминава, жителите на острова са потърсили помощ от властите, за да разчистят водата на мястото, където е открито животното, оставило след себе си много кръв и разложена плът.

Въпреки предположенията на учените, още не може да се каже каква е причината за смъртта на животното, както и дали то със сигурност е вид кит, поради напредналия процес на разлагане.

Вижте още:

Раци вампири, прозрачна жаба и Или

Учени успяха да заснемат видео с неуловимия морски дявол

Животните, които оставиха следа в човешката история