Още по темата

Сред най-известните богати мъже в света със сигурност са Бил Гейтс и Уорън Бъфет. И въпреки, че те имат милиарди, далеч не са  най-богатите в историята на човечеството.

Най-богатите от най-богатите принадлежат на друга група. Това е група от мъже, които са изградили легендарни богатства и са оставили величествени наследства.

Сред тях са:

Асаф Джах VII
Осман Али Хан е роден на 6 април 1886 г. в Индия. През 1911 г. той продължил завета на баща си. По време на неговото царуване направил много за своята държава. Електричеството, железопътните линии, пътищата и летищата се развили бързо. Осман също така дарил много пари на образователни институции. С различни политики той успял да развие държавата до голяма степен. През живота си е успял да направи състояние от 230 милиарда долара.

Уилям Хенри Вандербилт
Роден на 8 май 1821 г. в Ню Джързи, Уилям е едно от 13-те деца на Корнелиус Вандербилт и един от най-внушителните индустриалци. Често отхвърлен от баща си, Уилям бил заточен във ферма на остров Статен. Доходите на фермата на Уилям много бързо се увеличили и това не останало незабелязано. По-късно с помощта на баща му, той станал вице-президент на железопътните линии в Ню Йорк. След смъртта на баща си разширил железопътните линии с наследството, което получил. Само 9 години след смъртта на баща си Вандербилт увеличил наследството двойно. 239 милиарда е състоянието, което притежавал преди да си отиде.

Николай II
Николай II е последният император на Русия. Роден е на 6 май 1868 г. Той е бил възпитан на религия и политика от баща си. Когато баща му починал и той наследил трона, Николай се оженил за принцеса Аликс. Имали четири дъщери - Олга, Татяна, Мария и Анастасия.

Дългоочакваният син наследник се родил през 1904 г. По-късно Николай бил принуден да слезе от трона и бил заключен под домашен арест заедно със семейството си. През 50-те си години живот Николай е натрупал състояние от 300 милиарда долара.

А историите на Андрю Карнеги и Джон Рокфелер - най-богатите от богатите, научете във видеото горе.