Още по темата

Близо 50% от двойките със стандартна полова ориентация изчакали от една седмица до месец, преди да се отдадат на сексуални наслади с партньорите си, съобщи сайтът Фокс Нюз.

Проучването обхвана 1000 американци и европейци в сайта за лекарски консултации "Dr.Ed.com".

Около 21% от двойките чакали близо 2 месеца, а 10% - до половин година. Едва 18% от мъжете и жените в изследването признаха, че са правили секс с половинката си преди края на първата седмица от запознанството им.

Терапевтът по връзки между партньорите д-р Пол Хоукмайър каза, че първият сексуален контакт е от значение, защото хората прилагат опита от техните предишни отношения върху текущата си половинка.

Източник: ThinkStock/Guliver

5-те тайни на жените, които привличат мъжете с лекота

Зодиите, които са най-добри в леглото

Правете повече секс, това ще се отрази добре и на работата ви

Според проучване на университета на Вирджиния един от три брака е започнал с "бърза консумация" на любовния акт.

Така може да се почувствате свързани с човека до вас. Тя е и отличен тест дали си подхождате в разбиранията си за романтика.

Но тази практика може да бъде и вредна, добавят специалистите, тъй като по различни причини (стрес, притеснение, пренавиване) човек може да направи лошо впечатление и да му отнеме време да се съвземе впоследствие.

Източник: ThinkStock/Guliver

Затова някои хора предпочитат да изчакат. Опознаването на другия човек подсилва преживяването по-късно.

Секс терапевтът Иън Кърнър каза, че отложеният секс създава очакване, което стимулира центъра за възнаграждение в мозъка.

Това помага на двойките да оценят истински връзката помежду си.