Когато се отнася за храни и напитки, обикновено първата работа при пазаруване в малко магазинче или хипермаркет, е да проверите срока на годност на продуктите.

Естествено, при покупка на дрехи или обувки, критериите са различни. Обръщате внимание повече на цвета, материята, модела, удобството. Замисляли ли сте се обаче кои от всичките ви неща вкъщи, освен храната и козметиката, имат срок на годност.

Вижте пет любопитни примера в новото видео от канала във Vbox7 Top 5 of the net.

Възглавници

Всеки има по 1 или 2 възглавници в леглото си. Но трябва да знаете, че не е хубаво да ги използвате повече от две години. Това е така, защото възглавниците събират много прах. Платът на възглавницата поглъща и мъртвите клетки от скалпа ви, ако ги използвате прекалено дълго. В такава среда лесно започват да живеят различни бактерии.

Източник: Getty Images/Guliver

Без тези 10 неща не може една жена

6 неща, които не трябва да взимате, когато пътувате

Пет неща, които правим грешно всеки ден

Обувки

Обувките би трябвало да се сменят всяко година с нови. И това се отнася за всеки вид, без значение какво качество са и колко струват. Това е така, защото ако една обувка измине около 3 хил. км, тя започва да губи мекотата на подметката си. 

Източник: Getty Images/Guliver

Кърпи

Създадени, за да поддържаме хигиена, кърпите също могат да събират бактерии и да ни разболеят. Те в повечето случаи са мокри и затова е лесно в тях бързо да започнат да растат различни бактерии.

Източник: Getty Images/Guliver

Някои хора вярват, че като перат кърпите си често, ще премахнат бактериите от тях и ще могат да ги използват повече време. Но това не е така. Бактериите са подхранват още повече по този начин.

Подправки

Доста хора не подменят подправките си, докато не свършат. Те не са толкова вредни, ако ги използвате след като са остарели, но губят вкуса и аромата си. Трябва да подменяме подправките си с нови, ако са стояли в шкафа повече от две години.

Източник: ИКЕА

Четка за зъби

Половината от хората подменят четката си твърде често, а останалите твърде рядко. Би трябвало четката да се подменя на всеки 2-4 месеца. Четката се пълни с много и различни бактерии, а и влакната ѝ се изкривяват.

Източник: Thinkstock/Guliver

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК