Още по темата

На днешната дата - 13 февруари, рожден ден празнува известната и обичана тв водеща Гала. Позната още от шоу "Невада" и стартираща всеки ден денят на хиляди българки с "На кафе", Гала, чието истинско име е Галя Пенева, става на 50 години.

Гала е родена през 1967 г. в град Плевен. Завършила е педагогика и детска психология във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Била е манекен за кратко.

Началото на телевизионната ѝ кариера е в шоу „Невада“. След това става водеща на няколко предавания: „Топмодел Зодиак“, „Фамилия топ шоу“ и „Мис Столверк“.

На 9 октомври 2000 г. Гала започва работа в NOVA като водеща на сутрешното предаване „На кафе“. Шоуто се задържа на екран пет години, като последният му брой се излъчва в края на юли 2005 г.

В началото на същата година Гала започва да води и още едно предаване – „Имаш поща“, чийто първи сезон е до 2008 г. Вторият сезон приключва през 2012 г.През есента на 2007 г. Гала е водеща и на риалити шоуто „Пълна промяна“.

От 16 февруари 2009 г. ”На кафе” е отново в ефира на NOVA. В сутрешния ефир се излъчва от понеделник до петък от 09:30 часа - вижте ярки моменти от малкия екран във видеото горе.

Гала е горда майка на момиче - Мари, която е родена през 1997 г.

А какви са малките ѝ тайни за красота?

Гала споделя, че използва качествена козметика, която отговаря на типа ѝ кожа. Не е противник на пластичната хирургия, но до момента си е поставяла само ботокс.

За добра фигура тя похапва много зеленчуци. "Ям много салати и то защото обичам, а не защото е диетично. Да речем плодовете, които също са много полезни, не присъстват много в менюто ми, защото не ги обичам. От време на време пия фрешове, но рядко ям плодове", казва тя.

Много обича спа центровете и често ги посещавам. За почивка винаги избира дестинации, в които има хубав спа център. Много обича масажите.

А дали я е страх от страростта?

"Страх не е точната дума. Естествено, че не я харесвам и искам да дойде колкото може по-късно, но не мога да кажа, че мисля и се страхувам", отговаря тя преди време пред Rozali.com

Екипът на Vesti.bg поздравяваме Гала за юбилея и ѝ желаем да бъде много здрава, все така прекрасна, чаровна и сияеща и много сбъднати мечти!