Още по темата

Тя е винаги усмихната, изключително красива и всички сме двойно по-щастливи, когато ни каже, че през следващата седмица се очаква значително затопляне и слънчеви дни с лек вятър от север-североизток, който леко да ни разхлажда.

Гери Малкоданска е чаровната синоптичка на NOVA, която сега показва не само завидни знания по география и метеорология, но сега ще ни демонстрира и колко е добра в кулинарията.

В последната седмица на предаването "Черешката на тортата" сили мерят Гери, поп-фолк дивата Мария, танцуващият бизнесмен Петко Димитров, многократният републикански шампион по кикбокс Мартин Гаджев и Илиян Любомиров, познат повече с литературния си псевдоним - Августин Господинов.

Тази вечер Гери има нелеката задача да ще очарова гости и зрители в Деня на влюбените. Какво меню е пдобрала е разберем от 20:00 ч. в ефира на NOVA.

Преди това обаче решихме да я попитаме коя е най-вдъхновяващата за нея подправка, каква храна никога няма да ѝ омръзне да готви и разбира се - каква е рецептата за перфектния Свети Валентин. Какво отговори тя - вижте в интервю на Наталия Такова-Мазгарева от Vesti.bg:

- Ароматът на коя гозба винаги ще свързваш с твоето детство?
- Със сигурност задушено свинско месо с ароматни гъби. Детски спомени се събуждат у мен и при мирис на току-що изпечена пица.

Източник: ThinkStock/Guliver

- Коя е любимата ти подправка - тази, която те вдъхновява най-много?
- Босилек!

- Каква храна никога няма да ти омръзне на готвиш?
- Палачинки – както солени, така и сладки.

- Кое е най-екзотичното ястие, което си пробвала и къде?
- Риба балон, в Макао. Приготвя се само от добре обучени готвачи, тъй като е отровна и консумацията ѝ е опасна.

- А коя е най-омразната ти храна?
- Кюфтета с бял сос и супа "Tопчета"!

- Дай ни най-мързеливата и бърза рецепта, която винаги става:
- Омлет, разбира се. Пробвайте го върху сварени апержи.

- А една рецепта за щастие за Свети Валентин?
- Голяма щипка добро настроение и смях, любов на вкус, капки червено вино и гарнитура: любим човек. Печете бавно на високи градуси.

Научете повече за Свети Валентин тук

Източник: GettyImages/Guliver