Още по темата

Целта на разговора очевидно беше аз да се стресна, каза бизнесменът Сашо Дончев в интервю за NOVA за срещата си през март с главния прокурор Сотир Цацаров.

Дончев разкри още подробности за срещата, която е била в офиса на Георги Гергов.

Бизнесмен: Главният прокурор ме заплаши, Цацаров: Той мен, не аз него

Гергов ме покани, изглеждаше разтревожен, разказа Дончев. Попитал го дали има нещо общо с проекта "Да, България" на Христо Иванов и дали е вярно, че телевизия Би Ай Ти е собственост на Дончев. Казал му, че се говорят едни неща, които самият Гергов не смятал за верни. Докато говорили, Георги Гергов се свързал с главния прокурор и уточнили среща за следващия ден.

Сашо Дончев каза, че с Гергов се познават отдавна. Това са едни отношения с познати хора, познават се семействата ни, ходили сме на гости в Пловдив, отбеляза Дончев и допълни за Гергов, че е човек, който обича да събира, да посредничи, да потушава конфликти.

Нинова за Гергов: Никой не може да петни партията

Той тръгнал за срещата с Цацаров със съзнанието, че той идва не като главен прокурор, а като гражданина Сотир Цацаров, който иска да разговаря по някакъв въпрос, който явно е важен за него.

Дончев твърди, че по време на разговора Сотир Цацаров го е заплашил.

"От Съюза на издателите написахме писмо до президента Румен Радев, за да го запознаем с тревожните факти. До ден днешен обаче няма отговор", заяви Сашо Дончев. 

Главният прокурор отрича да е оказвал натиск на Дончев, и на свой ред обвинява бизнесмена, че е искал да бъдат притискани прокурори, проверяващи доставка и продажба на природен газ.