Още по темата

Преди да изрита случайна жена, чакаща автобус на спирка в Бургас, мъжът я наплюл и крещял „Изчезвай, изчезвай, махни се”.

Това разказа свидетелка на необяснимата агресия спрямо възрастна жена на 9 май пред погледите на множество хора. След като я изритал, той се върнал и с камък в ръка, за да я заплаши. Жената се уплашила да не я убие. 

Източник: Nova.bg

„Младият мъж наплю жената, хвърли по нея празна чаша от кафе и започна да крещи. Тогава си помислих, че това е баба му, която не му е дала пари. След като дойде автобусът, жената стана, но той също се изправи и я ритна. Тя просто се пречупи на две и падна” , разказа свидетелката пред "Здравей, България" по NOVA.

Пострадалата жена се казва Виолета и е на 72 години, кракът й е счупен. В деня на инцидента тя отивала при личната лекарка за лекарствата на болния си съпруг. Виолета все още е в болница. Направена е операция на тазобедрената кост.

Жената разказа, че след като я е ритнал,

той се върнал с камък и тогава тя започнала да крещи да не я оставят хората около нея, за да не я убие. 

"Аз видях, че той ще ме удари

и започнах да викам "Моля ви, не ме оставяйте. Той ще ме убие. Това е опит за убийство, той взе и камък за втори път. Не съм го провокирала", споделя възрастната жена. 

Източник: Nova.bg

Тя се и притеснила, когато разбрала и за това колко ще й струват последствията от счупването - 75 лева. 

Нападателят е 25-годишният Живко Кючуков.

От прокуратурата обясниха, че имат доказателства, че той страда от шизофрения. „Негови близки предоставиха на прокуратурата стара епикриза и е назначена е нова съдебно-психиатрична експертиза”, обясни прокурор Йовита Григорова. Възможно е заболяването да е отключено от наркотици. По неофициална информация той е лежал в психиатрично заведение. 

Психиатърът Веселин Гелев обясни, че процедурата за принудително лечение на болен е тромава и трябва да се започне от близките.