Още по темата

Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз".

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?", каза Радев.

Държавният глава не за първи път коментира темата, като според него санкциите трябва да отпаднат. 

Плевнелиев посъветва Радев да размисли за Крим

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той. 

Тръмп втвърди тона към Русия, нова интрига в Белия дом

Какво си казаха Доналд Тръмп и Владимир Путин

Тръмп обсъжда прекратяване на санкциите срещу Русия

САЩ с ултиматум към Русия за санкциите, облекчи тези за ФСБ

В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, заяви президентът по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията "Трансперънси Интернешънъл". В интервюто Радев подчерта, че страната ни трябва да увеличи усилията си в борбата срещу корупцията и престъпността. 

Според българския президент проблемът на Европа

с мигрантите е неяснотата колко хора може да приюти и на каква цена за социалната система.

Държавният глава на България ще бъде на работно посещение в Германия, където ще участва в 53-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността. Конференцията продължава до 19 февруари.