Още по темата

Все по-интересна става изборната битка в столичния 25-и избирателен район. Там сили ще мерят лидерите на двете основни партии Корнелия Нинова от БСП и Бойко Борисов От ГЕРБ.

Срещу тях Реформаторският блок изправя бунтаря Светльо Витков. Водачът на партия „Глас народен” днес официално подписа коалиция с десницата, съобщава NOVA.

Елена Йончева влиза в политиката, оглави листата на БСП в Хасково

Избори 2017: Отново генерал начело, къде ще е лидерската битка

Решението да напусне територията на антисистемните бунтари и да влезе на класическия политически терен Светльо Витков обясни със съзряване.

„Първата година се научихме да плюем, но когато плюеш една година разбираш, че само с плюене не става и изплютото обикновено се връща върху теб, оставаш сам и никой не иска да си играе с теб на катерушката”, заяви Витков.

Избрали „катерушката” на Реформаторите заради общата кауза – единна десница,  заради общия враг – комунисти и популисти и заради взаимни симпатии.

Водач на Обединените патриоти в 25-и МИР пък ще бъде лидерът на „Атака” Волен Сидеров. По традиция неговите партньори Валери Симеонов и Красимир Каракачанов ще оглавят листите на коалицията, съответно в Бургас и в Плевен. 

„Действително не бях много сигурен дали въобще да се кандидатирам. Все още не съм решил окончателно”, призна Сидеров.