Още по темата

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов може би е работил при конфликт на интереси като депутат. Патриотичният лидер има пряка изгода от засиленото присъствие на войници по границата ни с Турция.

Фирмата му "СКАТ" ЕООД е притежател на мотел "Козият рог" в Малко Търново, където много от полцаите и военните нощуват.  

Това показа разследване в "Шоуто на Слави". Тазвечершният епизод на предаването беше излъчен от bTV, въпреки притесненията на водещия, че това ще се случи.

Политолог: Тонът на Слави е „аз съм изключителен“

Референдумът на Слави остава незадължителен, макар и с 492 гласа повече

Слави Трифонов: Спирането на предаването ми е цензура

Вчера предаването беше спряно от телевизията, поради неспазване на журналистически стандарти. В епизодът трябваше да гостува напускащият NOVA журналист Васил Иванов, който обвинява началниците си в телевизията в налагане на цензура.

Притесненията на bTV бяха, че предаването с Иванов не е включвало алтернативни на неговата гледни точки.

По време на съвместна пресконференция с Иванов по-рано днес, Трифонов изрази съмнение, че и епизодът със Симеонов ще бъде спрян.

В рамките на предаването той припомни дългата му история в ефира на частната телевизия и че много нейни мениджъри и собственици са се сменили през това време. 

Епизодът на практика припомни разкритие на сайта FROG News още от ноември миналата година. 

В мотела "Козият рог", който е собственост на "СКАТ" ЕООД на Симеонов, нощуват много от военните, които охраняват южната ни граница.

Като депутат в предишния парламент

Симеонов е участвал в решението за засилената охрана, но като собственик на хотела е сериозно облагодетелстван от това.

Според местни от Малко Търново, заснети със скрита камера, Симеонов плаща допълнително в "Гранична полиция", за да изпращат униформени в неговия хотел.

Жена, застанала с лицето си, разказва, че военни пазещи границата при с. Граматиково не спят в него, а отново в "Козият рог", което води до излишни транспортни разходи.

От "Шоуто на Слави" изчисляват възможните доходи на Симеонов на "десетки хиляди на месец". В екипа на Трифонов се съмняват патриотичният лидер да живее с 1200 лева на месец, както заяви пред NOVA по време на предизборната кампания.

Потърсен за коментар, Симеонов заяви, че мотелът е фирмена собственост и той не се намира в конфликт на интереси като бивш и настоящ депутат.

"Не ми се мотайте в краката. Вие сте неподготвени и недобронамерени", заяви Симеонов.

"Знам, че има хотел в Малко Търново. Слава богу, че в български хотели не се настаняват турски военни", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Възможен конфликт на интереси може да се провери, заявиха Каракачанов и Цветан Цветанов от ГЕРБ.