Още по темата

Младият музикален идол Кристиан Костов е българският участник в тазгодишното издание на "Евровизия 2017", съобщиха от БНТ.

Той ще стъпи за първи път на сцената на конкурса през май в украинската столица Киев.

Припомнете си кой е Кристиан Костов и чуйте едно негово изпълнение във видеото горе.

Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който ще започне в 22:00 ч. българско време на 11 май.

Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватия, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия.

"Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа два дни, преди да навърша 17 г.

Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена, ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението", сподели Кристиан Костов.

Песента, която той ще представи, се казва Beautiful Mess.

Тя ще бъде достъпна днес след 18:00 ч. в официалния канал на "Евровизия" в YouTube и в сайта на конкурса.

Продуцентът и управител на музикална компания "Вирджиния Рекърдс" Саня Армутлиева поздрави Кристиан за успеха му във "Фейсбук".

Кристиан Костов е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп-хитове у нас през последните няколко месеца и финалист от четвъртия сезон на музикалното риалити X Factor.

Дебютният му сингъл "Не си за мен" оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици, а песента на Павел и Венци Венц с негово участие, "Вдигам Level", беше лидер в официалната класация 14 поредни седмици.

Поли Генова беше миналогодишният ни представител на "Евровизия". Тя се класира на четвърто място с песента If Love Was a Crime.