Още по темата

Д-р Михаил Христов е определен за председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Той е специалист по ортопедия и травматология. Бил е началник на отделение по ортопедия и травматология и ръководител в извънболничната помощ.

 В периода 1999-2000 г. е бил началник на отдел в НЗОК,

а след това, до 2007 г., ръководи Регионален център по здравеопазване - София. Има опит в областта на доброволното здравно осигуряване и като държавен служител в администрациите на Изпълнителна агенция "Медицински одит" и Изпълнителна агенция по трансплантация.

Към настоящия момент е съветник на министъра на здравеопазването.

Москов: Държа реформата да продължи!

Промяната е във връзка с персоналните промени в Министерството на здравеопазването и с оглед оптимизиране на работата на Надзорния съвет, съобщават още от правителствената пресслужба.

Другите нови лица в състава на Надзорния съвет са Любомир Гайдов и Стоян Стоянов.

Те ще заменят д-р Ваньо Шарков, д-р Бойко Пенков и Димитър Евлогиев.

Любомир Гайдов е заместник-министър на здравеопазването. Има висше юридическо образование. От 2007 г. е съдия в Административен съд - София област, а от есента на 2016 г. - във Върховния административен съд.

Стоян Стоянов има висше икономическо образование и квалификация по здравен мениджмънт. В периода 1999-2006 г. е директор на дирекция "Бюджет и финанси" в Министерството на здравеопазването. В момента е главен секретар в Министерството на здравеопазването.