Още по темата

"Демокрацията ни отне много", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на предизборно посещение в Стара Загора в неделя, цитирана от пресцентъра на партията.

"Демокрацията ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността, но ни даде свободата да мислим, да имаме мнение и да се борим за правата си. Този човек ни отне и тази свобода”, каза Корнелия Нинова за опонента й Бойко Борисов.

Думите на лидера на столетницата и премиер, ако БСП спечели вота, обаче разгневиха мрежата.

Някои дори изготвиха списъци какво точно ни е отнела демокрацията.

Политологът Даниел Смилов написа следното: 

Демокрацията ни отне много:
- Задължителната физзарядка;
- Кафето от цикория "Инка";
- Задължителното участие в манифестациите;
- Двете години в казарма за мъжете;
- Програмата "Время" на руски в петък по БНТ;
- Бял хляб за 40 стотинки;
- Салам "Петрохан" (скъп беше). Същото важи за "Закуска";
- Масовото писане на доноси;
- Режима на тока и водата;
- Панелното строителство;
- Невъзвръщенците;
.......................................
- Младостта.
Как човек да не се умили? Моля допълвайте!

Ексдепутатът и бивш министър на ГЕРБ Десислава Атанасова препубликува поста на Смилов: 

Лидерът на "Нормална държава" Георги Кадиев написа във "Фейсбук", че след изказването на Нинова все едно изборът пред страната е или още социализъм, или корумпирана демокрация. 

Венци Мицов от Реформаторски блок - "Глас народен", написа следното: 

"Уважаема госпожо Нинова, права сте - демокрацията ни отне много. Отне ни 10 годишно чакане за Лада 1300, което чакане можеше да се замени с Москвич 12 на петата година". 

"Отчаян популизъм. Безогледна борба за най-нискочелата и маргинална част от обществото. Това е доказателство, че БСП вече няма никакъв шанс сред тези, които наричаме "производителни сили", т.е. хората които могат да мислят и да се отглеждат самостоятелно. Не е ясно само какво прави в европейската левица партия, която разбира демокрацията като "право да мислим" минус здравеопазване, образование и сигурност. Това раждат мозъците, промити с Лениновото уравнение за комунизма", написа и журналистът Веселин Желев: 

Не мина и без напомняне за бананите на Нова година: 

Бившият министър и вицепремиер в кабинета "Борисов" 2 Екатерина Захариева написа в пост в социалната мрежа, че демокрацията ни е отнела страха и невъзможността да се предвижваме свободно: 

За липсата на "Отечествен фронт" пишат други: 

Бившият външен министър в първия кабинет на Бойко Борисов Николай Младенов пък написа, че демокрацията трябва да отнеме Нинова.