Още по темата

Днес в "Новините в 90 секунди": Разкрита е самоличността на нападателя в Париж и как изглежда водата, която не се пие, а яде.

Двама полицаи бяха убити от стрелец на знаменития булевард в Париж "Шанз-Елизе" снощи. Други двама бяха ранени. Групировката Ислямска държава пое отговорност за атаката.

Самоличността на нападателя вече е установена. Той бил разследван за тероризъм, обявиха френските власти. Става въпрос за 39-годишен френски гражданин. През 2005-а е осъден на затвор за три опита за предумишлено убийство, два от които на полицаи.

Атаката става само три дни преди първия тур на президентските избори във Франция в неделя.

У нас,

питейната вода във Велинград също съдържа завишени количества уран, съобщи БНР. Точното превишаване на допустимите нива на тежкия метал все още не са ясни. Кметът Костадин Коев вече се е свързал с ВиК-дружеството, като се очаква констатация на здравната инспекция в Пазарджик.

По-рано този месец високи нива на уран бяха отчетени и в Първомай. Ситуацията бе овладяна, но днес кризисния щаб поиска нови проби.

Нещо любопитно:

Вижте как изглежда водата, която не се пие, а яде. Идеята е на британска компания с цел да намали използването на пластмасови бутилки. Вместо шише непропускваема мембрана от морски водорасли държи водата. Мембраната може да бъде изхвърлена след изпиването на водата или погълната, заедно с нея.

И още:

В Истанбул направиха килим от 564 хил. лалета. Килимът с традиционни мотиви в червено, жълто и бяло е в чест на годината на завладяването на Константинопол от османците. 

Тези и още новини гледайте в канала във Vbox7 "90 секунди".

Четете още:

Герджиков обясни уволненията, ГЕРБ и ОП ще ги ревизират

Камен Костадинов от ДПС напусна парламента

Blic: Русия унищожава сръбските петролни полета

Мъж оживя, след като пирон проникна 5 см в мозъка му

Днес кралица Елизабет II става на 91