Още по темата

Пожар е избухнал късно снощи в заведение в курортния комплекс „Слънчев бряг“, като пламъците не са засегнали голяма част от постройката, а огъня е бил потушен от два противопожарни екипа, изпратени на място, след като е подаден сигналът за инцидента, минути преди 23 ч.

От ОДМВР – Бургас съобщават, че става въпрос за ресторант „4you“, в който миналото лято при престрелка пострада соченият за подземен бос Димитър Желязков, по известен като Митьо Очите.

Установено е, че e

обгоряла дървената конструкция (тип „параван”), с която е защитено неработещото през зимните месеци заведение.

При извършения първоначален оглед не са намерени следи от запалителен продукт.

Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър, информира Агенция „Фокус“.

Минути преди 21:00 часа на 8 юни 2016 г. при престрелка пред заведението "4you" в центъра на „Слънчев бряг”, свързано с Божо Кравата, бяха ранени Митьо Очите и двама негови гардове, а един от охранителите му бе убит. Повдигнати бяха обвинения за убийство и за опит за убийство. Два дни по-късно беше задържан и последният издирван за стрелбата. Официалната причина беше спор за паркомясто пред заведението, а неофициалната - от събиране на такса "спокойствие" до разпределяне на наркопазара. Премиерът Бойко Борисов определи случилото се като "махленска свада".

Според главния прокурор Сотир Цацаров обаче не става дума за спор за паркомясто, а за спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. На 17 юни стана ясно, че са повдигнати обвинения на още двама - Радослав Димитров и Георги Иванчев. След екшъна беше взето решение за създаване на координационен център в "Слънчев бряг", а полицаи проверяваха цяло лято влизащите и излизащите коли.