Още по темата

Днес над цялата страна ще бъде предимно слънчево. В по-голямата й част ще бъде тихо. В средата на другата седмица ще ни чакат пролетни температури.

Минималните температури днес

ще са между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните - от 7 до 12.

На места в Дунавската равнина мъглите и облачността ще са по-трайни и там дневните температури ще останат по-ниски – около 4-6 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево, а следобед - с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7, а на 2000 метра около минус 1 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще бъде слаб от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 5-8 градуса, а на водата - до 3. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота – ще бъде топло за февруари,

с максимални температури до 15 градуса. За София минималната температура ще бъде 0 градуса, а максималната около 11 градуса.

В неделя – облачността ще се вплътни и на много места в Западна, Южна и Източна България ще превали дъжд. Дневните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 7 и 12 градуса, на места в Южна България до 14 градуса.

Новата седмица ще започне със слънчево време над Западна България и дъжд над Източна България. Температурите ще останат високи за февруари - до 11 градуса в местата със слънце, а в Източна България ще са малко по-ниски до около 6 градуса над нулата, по Черноморието около 10 градуса.

Във вторник – 21 февруари, ще се изясни над цялата страна и валежите ще спрат. Дневните температури ще започнат да се повишават и ще бъдат между 10 и 16 градуса. За София минималната температура ще бъде 0 градуса, а максималната около 12 градуса.

В сряда – 22 февруари, ще бъде слънчево над цялата страна, максималните температури още ще се повишат, като в Западна и Северна България ще бъдат около 13-16 градуса, в Източна и Южна България ще достигат 19 градуса.

В четвъртък – 23 февруари, отново ще бъде слънчево навсякъде, с високи максимални температури, отново на места до 20 градуса.

В петък – 24 февруари, облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. Максималните температури ще останат високи за февруари и в повечето места ще бъдат над 15 градуса, до около 20 градуса. За София минималната температура ще бъде около 2 градуса, а максималната около 19 градуса.

В събота и неделя ще има разкъсана облачност, на места през втория почивен ден се очакват слаби превалявания от дъжд. Температурите ще започнат да се понижават – в събота максималните ще бъдат между 13 и 18 градуса, а в неделя между 10 и 15 градуса. 

Всичко за времето у нас и по света, както и актуална пътна обстановка можете да намерите на Sinoptik.bg.